ELECCIONS

Aguirre i Bauzá atien a Palma el vot de la por contra Podem

Ella els vincula amb la corrupció i ell diu que aplicaran aquí les polítiques de Veneçuela i que no sap si són pitjors ells o que Armengol sigui presidenta

El PP atia el vot de la por contra Podem, la formació que lidera Pablo Iglesias i que a Balears representa Alberto Jarabo. Tant la candidata a la batlia de Madrid, Esperanza Aguirre, com el candidat autonòmic, José Ramón Bauzá, han coincidit aquest diumenge a carregar contra el partit emergent en un míting que han protagonitzat a l'horabaixa, al passeig del Born de Palma, i que ha congregat poc més de 200 persones.

Aguirre ha acusat Podem de presentar-se com a "salvadors de la pàtria" tot i que, segons ella, "vénen amb les polítiques més velles i més corruptes de la història". Ha afegit que les receptes d'aquesta formació s'han aplicat als països comunistes i bolivarians i han suposat restriccions sobre les llibertats dels ciutadans. També ha dit que mentre 43 universitaris morien a Veneçuela per manifestar-se, els dirigents de Podem cobraven del règim de Nicolás Maduro. En contraposició a les idees de Podem, Aguirre ha demanat als membres del PP que defensin les seves, que són la defensa de la llibertat –i ha posat com a exemple la liberalització d'horaris comercials–, la defensa de la vida, de la propietat i de l'imperi de la llei. "I per sobre de tots, l'orgull de ser espanyols", ha afirmat la popular, cosa que ha fet aixecar l'aplaudiment més fort que s'ha sentit. "Ens volen tombar, però no ho aconseguiran", ha sentenciat.

El president i candidat autonòmic del PP, José Ramón Bauzá, també ha carregat contra Podem i, al mateix temps, ha aprofitat per advertir que un nou pacte d'esquerres suposarà tenir-los governant a Balears, un avís que li ha servit alhora per criticar els socialistes. Ha apuntat que les idees de Podem són "antigues i nefastes" com, segons ell, s'ha demostrat en els països on s'apliquen. I s'ha demanat per què, si són tan bones, hi ha gent que surt de Cuba, Bolívia o Veneçuela. Ha recalcat que un altre pacte de l'esquerra inclouria Podem i això suposaria que s'aplicassin aquí les polítiques que es fan en aquests països. Així mateix, ha dit que no sabia si era pitjor que Podem estigui al Govern o que la presidenta sigui la socialista Francina Armengol, perquè seria un "pacte escapçat". Bauzá ha insistit, però, que els ciutadans no poden permetre que pactin les "llistes perdedores", perquè això faria que hi perdés la societat.

En la seva intervenció, Bauzá ha tret pit de la reactivació econòmica i la reducció de l'atur i ha recalcat que el PP és l'únic que pot demostrar les seves promeses amb fets, mentre que la resta o només prometen allò que no és possible o prometen el contrari del que feren quan governaren. En aquest punt, ha repetit un missatge que ha estat dient els darrers dies: que "el 25 de maig no hi haurà una segona oportunitat, ni repesca ni revàlida". Aguirre ha afegit que quan el PSOE promet crear ocupació és com si "Paris Hilton parlàs de fundar convents".

No ha estat l'únic moment que Aguirre ha tallat Bauzá. També ho ha fet quan el president defensava la seva aposta per no incloure imputats en les llistes. En aquest punt, la madrilenya l'ha corregit i ha dit que ella defensa no dur imputats "per corrupció" perquè, segons ha reconegut, ella està imputada dos pics: per l'incident amb els policies de trànsit de Madrid i per una denúncia de Pablo Iglesias.

Més continguts de