CRISI INTERNA

Bauzá continua sense dimitir com a president del PP balear

La junta directiva per elegir el seu substitut ja no es podrà fer aquesta setmana

José Ramón Bauzá continua sense dimitir com a president del PP balear. Tot i que s'havia compromès a fer-ho de manera  imminent i malgrat que s'havia especulat que abandonaria el càrrec a principis d'aquesta setmana, durant aquest dimarts no ha presentat la renúncia, tot i que ha estat per la seu del partit. La tardança de Bauzá a abandonar provocarà que la reunió de la junta directiva que ha d'elegir el seu substitut interí ja no es podrà fer aquesta setmana, sinó que haurà de ser la següent, perquè han de passar 72 hores entre la dimissió i la reunió.

L'aparició dissabte passat d'una candidatura dels crítics a la presidència del partit, que feia evident l'absència d'un candidat de consens, podria haver provocat que Bauzá no fes efectiva la seva dimissió i esperàs que s'aclarís qui serà el seu substitut. A hores d'ara, continuen plantejant-se dues candidatures per a la direcció del partit: la de l'exbatle de Montuïri Jaume Bauçà, que tindria un suport més 'oficialista', i la del batle de Campos, Sebastià Sagreras, amb l'aval dels crítics.

Tot i que Bauçà i Sagreras haurien mantingut contactes amb la intenció de fer una única candidatura, de moment no hi hauria acord. Aquest dimarts s'han repetit les reunions a la seu del partit, on s'ha vist l'exbatle de Montuïri, a més d'altres dirigents del partit que li donen suport.

Dins la cúpula actual del PP balear hi ha partidaris que arribin a un acord els dos candidats i un acabi de president i l'altre de vicepresident, però també n'hi ha que són partidaris d'intentar-ho, però, si no hi ha cap acord, forçar una votació entre els 122 membres de la junta directiva que, previsiblement, guanyaria l'exbatle de Montuïri. En qualsevol cas, perquè aquesta junta es convoqui, primer haurà de dimitir com a president Bauzá, una situació que encara no s'ha produït. Bauzá potser estaria esperant abans a prendre possessió com a senador, cosa que passarà dijous.

El president que elegeixi ara el PP balear ho serà només de manera interina, perquè el seu mandat acabarà quan es faci el congrés ordinari del partit, que ha de ser passades les eleccions generals i que es podria convocar per a principis del proper any. Serà en aquest congrés quan s'elegirà el president amb plens poders. L'elegit ara s'haurà d'encarregar d'organitzar el congrés i haurà de gestionar el partit en un període en el qual s'haurà d'elaborar la candidatura a les properes generals.