TEMA DEL DIA

Bauzá dimitirà de manera imminent i dimecres se'n triarà el substitut

Un dels darrers noms que s'han posat sobre la taula per rellevar-lo és el de l'exbatle de Montuïri Jaume Bauçà

L'expresident del Govern, José Ramón Bauzá, dimitirà de manera imminent com a president del PP balear. Segons fonts de la formació, s'espera que ho faci la setmana vinent, possiblement dimarts. Per a dimecres vinent es preveu la reunió del Comitè Executiu que haurà de triar al president interí del partit. Ara per ara, una dels noms que sona per substituir-lo de manera interina és el de l'exbatle de Montuïri, Jaume Bauçà.

El secretari general del partit, Miquel Vidal, s'ha tornat a autodescartar aquest dimecres per ser el president interí del PP balear. L'altre nom que sonava és el de l'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, que aquest dimecres ha evitat comentar la qüestió. “Tenc la sana costum de pronunciar-me dins del partit dels assumptes que afecten el partit”, ha afirmat. Malgrat que Salom tindria suports de batles i de Génova, internament es considera que no farà la passa si hi ha algú que s'hi oposi. Ella, inicialment, també s'havia autodescartat, però podria acabar en el càrrec si el nom de Bauçà no suma tots els suports.

En aquest escenari i després que hagin perdut opcions altres noms, com el de Jeroni Salom o Pere Rotger, un sector del partit defensaria que ocupàs el càrrec de president fins al congrés ordinari l'exbatle de Montuïri, Jaume Bauçà, però no seria del gust dels crítics. També ha sonat l'exconseller d'Hisenda, Josep Vicent Marí, però el fet de ser d'Eivissa li tanca portes. Així les coses, sense cap candidat de consens, no es descarta que pugui acabar sent Maria Salom.

En qualsevol cas, el substitut de Bauzá ho serà només fins al congrés ordinari que haurà de fer el partit després de les generals. Segurament es convocarà per a principi de l'any vinent i el president interí no es podrà presentar com a candidat. La seva principal missió serà conduir el partit fins al congrés i, de passada, afrontar les eleccions generals.

Després de presentar la seva renúncia com a diputat aquest dilluns, Bauzá serà elegit aquest dijous com a senador autonòmic pel Parlament balear, juntament amb el també expresident del Govern Francesc Antich (PSIB). Avui Podem ha anunciat que s'abstindrà en la votació que, fa quatre anys, va ser conjunta dels dos senadors. Ni Bauzá ni Antich han d'estar presents a la sessió.

Bauzá, que avui ha acudit a la seu del partit vestit amb texans i camisa, es preveu que dimiteixi dimarts com a president del partit després d'assistir encara amb aquest càrrec a la conferència política que el PP espanyol fa aquest cap de setmana. Dimecres s'elegirà al seu substitut al capdavant del partit.

Més continguts de