CRISI INTERNA

Gijón atura la rebel·lió i el PP balear acata la decisió de Génova d'excloure'l

Qui havia de ser el 4 de la llista al Congrés manté que algú de les Illes va parlar malament d'ell a Madrid, però força el partit a fer-se enrere en la pugna

La rebel·lió al PP balear ha durat un dia. El mateixi Álvaro Gijón l'ha aturada en el Comitè de Direcció Regional del PP que s'ha fet d'urgència aquest dijous. Ha estat ell qui ha convençut el PP balear perquè no s'enfrontàs a Madrid i demanàs una rectificació, després d'haver-lo exclòs com a número quatre de la candidatura al Congrés per Balears. Si dimecres s'anunciava que els populars de les Illes demanarien una rectificació a Génova, dijous el PP balear acata la decisió de Madrid d'excloure Gijón de la llista. L'únic que faran ara és demanar unes explicacions que encara no han arribat.

El PP balear assumeix així que qui comanda és Madrid i que, tanmateix, un enfrontament no conduïa enlloc, perquè Génova no hauria rectificat res i ells no haurien fet una passa més. Gijón, per part seva, a més de víctima és ara un home de partit que, a la vegada, és capaç de frenar Rodríguez, el seu 'pare polític', que ha demostrat que encara pot fer moure el partit. El PP dóna per conclosa la qüestió per centrar-se en la campanya. Accepta la desautorització i el menysteniment de Madrid i intenta aparentar una fràgil unitat ajornant la batalla interna per al congrés de l'any vinent.

“Aquest espectacle no és bo, tenim unes eleccions i no parlam de propostes”. “Estar tota l'estona parlant de si el número quatre ha d'anar a la llista o no és perdre el temps”, ha defensat Gijón després de la reunió. El diputat i regidor de Palma ha plantejat també aquest argument davant la resta de dirigents del partit i els ha convençut, malgrat que inicialment bona part d'ells eren partidaris de demanar a Madrid una rectificació de les llistes. Un dels partidaris de mantenir el torcebraç era el president del PP de Palma, José María Rodríguez, i el president del PP de Mallorca, Jeroni Salom, que un dia abans havien propiciat la reunió d'aquest dijous. Però no eren els únics. Al final, “ha imperat el sentit comú i hem posat els interessos de partit per davant de la sensació de cada un”, ha apuntat Gijón en referència a Rodríguez.

Gijón, però, no ha amagat que les maneres de Génova, excloent-lo de la llista d'un dia per l'altre i sense donar-li explicacions, no han estat bones i ha admès que ha passat per una situació personal que “no és agradable”. Ha reivindicat el seu dret a que li donin explicacions. També ha dit que a ell no el coneixen a Génova i ha apuntat que creu que algú del PP balear ha anat a donar “uns motius” a Madrid i això ha provocat el vet de Génova. “Esper que Madrid m'ho conti”, ha recalcat. I ha advertit que si tot fos perquè algú sap que l'han d'imputar és “perillós”, perquè voldria dir que algú té informació privilegiada. Si fos això, ha dit que l'haurien pogut avisar i no s'hi hauria presentat. A més, ha advertit que si l'haguessin d'imputar, seria igual de dolent per al PP perquè ell és diputat al Parlament i regidor de Palma.

En la reunió, segons ha explicat Gijón, l'exbatle de Palma i ara número 1 de la llista al Congrés, Mateu Isern, li ha dit que ell no havia tingut res a veure en el vet. “I jo me'l crec”, ha apuntat. No ha dit el mateix quan li han demanat per una hipotètica intervenció de l'eurodiputada Rosa Estaràs davant Madrid. “Jo, amb na Rosa, no hi he parlat”, ha afirmat. Gijón, que es va presentar en la votació interna per competir amb Isern per ser candidat i va perdre, ha insistit que ell és “disciplinat”, que està “orgullós” dels càrrecs que ocupa i ha avançat que tota la maquinària del PP Palma treballarà per la candidatura que lidera Isern. “Que ningú ho dubti”, ha afegit.

El + vist

El + comentat