PROCÉS INTERN AL PP

Isern només té deu dies per optar a ser candidat a Cort

És el termini aprovat pel PP de Mallorca per a qui vulgui presentar-se als municipis. Si hi ha més d'un aspirant, les juntes locals tindran fins al 10 de novembre per triar

El PP té pressa per triar els seus candidats locals i acabar amb disputes internes com la que hi ha entorn del fet que el batle de Palma, Mateu Isern, repeteixi com a aspirant a la batlia de Cort. El PP de Mallorca ha aprovat que aquest mateix dijous s'obri un termini de només deu dies per presentar candidatures a les juntes locals amb vista a les eleccions municipals. Un cop tancat aquest termini, en aquells municipis on hi hagi més d'una candidatura s'obrirà un segon termini d'un mes, fins al 10 de novembre, perquè cada junta triï el seu candidat definitiu.

Aquest temps tan curt donat per la junta directiva del PP de Mallorca –el PP de Menorca, en canvi, ha donat fins al 14 de novembre a aquells que vulguin aspirar a ser candidats municipals– deixa amb poc marge de temps el batle de Palma, Mateu Isern, present en la reunió del PP de Mallorca i que si ara vol repetir haurà de postular-se públicament, sense que sigui el partit qui li ho hagi demanat de manera expressa, tal com era el seu desig. També es pot trobar que després d'haver-ho fet es presenti un altre candidat amb qui competir dins una junta territorial de Palma controlada per José María Rodríguez.

Rodríguez no afluixa

El líder del partit a Palma ja va deixar clar dimarts, a l'assemblea del PP de Palma, que no es banya perquè Isern repeteixi com a candidat i l'instà a postular-se públicament, com ara es veurà obligat a fer el batle. "En primer lloc ell ha de dir si vol repetir o no i després la junta territorial ha de decidir, entre aquelles persones que aspirin, qui és el millor", es limità a dir Rodríguez sobre l'eventual candidatura d'Isern, i va afegir que "a Palma hi ha 6.000 militants que serien 6.000 magnífics candidats".

La pressió sobre Isern no afluixa i al batle de Palma no li ha bastat amb els gestos fets la setmana passada abans de la junta directiva del PP balear. Per primera vegada mostrà públicament la seva intenció de presentar-se a la reelecció i es va posar a disposició del partit i amb voluntat de negociar la confecció de la llista electoral a Cort, com vol Rodríguez. Aquell mateix dia el president José Ramón Bauzá va descartar la possibilitat de dur a terme  primàries, una qüestió que s'havia fet servir des del partit per pressionar Isern.

El president del PP de Mallorca, Jeroni Salom, ha manifestat després de la reunió de la directiva insular que en el cas que hi hagi més d'un candidat, les juntes locals triaran "aquell que considerin el més idoni per al municipi" i que la direcció del partit es limitarà a "fer de corretja de transmissió". Salom ha volgut reiterar així que cada junta local és "sobirana" per triar representant, "com s'ha fet sempre" i com "marquen els estatuts" del partit.