"No es pot dir que implantaran l'ecotaxa sense saber com, quan i a qui la cobraran"

El PP titlla d'"irresponsables" els missatges del vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló

El portaveu de Turisme del grup del PP en el Parlament, Álvaro Gijón, ha sol·licitat avui al conseller de Turisme, Biel Barceló, que deixi de crear dubtes llançant missatges "contradictoris i irresponsables" sobre el turisme.

Gijón ha criticat que la implantació de l'ecotaxa és un "tema ideològic i de caparruts" per part del Govern. "No es pot dir que implantaran la taxa sí o sí, sense saber com, quan i a qui la cobraran", ha dit el diputat. En la mateixa línia, la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha retret que "es llancen missatges a la població que fan la sensació que el turisme és perjudicial per a les Illes, tot i que de fet aquest sector genera el 80% del PIB de la Comunitat".

D'altra banda, el PP ha reiterat la seva proposta que es reformi l'Estatut d'Autonomia per suprimir l'aforament de diputats i membres de l'Executiu autonòmic. Prohens ha explicat que ja ha contactat amb tots els grups per negociar en el Parlament la reforma. "És un tema en el qual tots estam d'acord; els polítics no hem de ser uns privilegiats, ens han de jutjar com a qualsevol ciutadà", hi ha insistit.

En matèria educativa, la portaveu ha reiterat la seva petició que el Govern expliqui quin model educatiu vol implantar: "Continuaran amb el trilingüisme o tornaran a la immersió, o bé implantaran un model nou?", ha preguntat Prohens. La diputada ha definit la situació d'"indefinició, falta d'acord i d'acció conjunta dels socis del pacte".

La portaveu del PP també s'ha referit al document del pacte de governabilitat fet públic ahir, un document que el seu partit estudiarà "amb deteniment". "Posa de manifest el que vam dir des del minut 1, que quan es va votar Armengol com a presidenta al que es va arribar va ser a un pacte de cadires, sense tenir tancats els acords de govern", ha apuntat.

A més, ha lamentat que Podem ja hagi anunciat que està disposat a vetar el pressupost, "la qual cosa també demostra el 'corralito' parlamentari de Podem, amb una presidenta del Govern segrestada". La portaveu popular ha lamentat aquesta situació, "perquè la Llei de pressupostos és la més important de l'any, i que les primeres setmanes del pacte ja hi hagi amenaces entre els socis és bastant preocupant".

Més continguts de

El + vist

El + comentat