El PP diu que el Govern incomplirà els objectius de dèficit "perquè vol"

Demanaran explicacions a l'Executiu autonòmic mitjançant una interpel·lació

El grup parlamentari del PP demanarà explicacions al Govern, mitjançant una interpel·lació, davant l'anunci de l'incompliment de l'objectiu de dèficit per a aquest any en vuit dècimes (1,5%), ja que, segons els populars, ho incomplirà "perquè vol, no perquè no pot".

La portaveu del grup parlamentari del PP, Marga Prohens, i el d'Hisenda, Antoni Camps, han criticat en roda de premsa que el Govern hagi anunciat en només tres setmanes un increment de la desviació de l'objectiu de dèficit, ja que passarà de la previsió de l'1,01% a l'1,5%, mentre que el fixat pel govern central per a 2015 és del 0,7%. Prohens ha qüestionat l'anunci del Govern d'incrementar els impostos per suplir els 225 milions d'euros menys que suposa el desviament de l'objectiu de dèficit, perquè pel PP aquest augment el patirà la major part de la ciutadania balear, en vista que les rendes altes a la Comunitat són mínimes.

En opinió de Camps, la consellera d'Hisenda del Govern, Catalina Cladera, que va anunciar la setmana passada la desviació pressupostària, "no està a l'altura" de les circumstàncies perquè no compleix el seu paper de controlar la despesa prevista per les conselleries que han anunciat "mesures estrella". Segons els populars, iniciatives com la "targeta sanitària per a tots", la reobertura dels centres de salut als horabaixes, més personal sanitari, la renda bàsica i el tren d'Artà són propostes "no realistes" sense partides pressupostàries, mentre que s'ha augmentat la "despesa política" del Govern amb l'increment d'assessors.

Més continguts de