Vidal diu a Armengol que vol fer oposició “constructiva” i li estén la mà per pactar la llei d'educació

El secretari general del PP assegura que també reclamarà millores en el finançament autonòmic, però critica l'augment d'impostos

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha rebut aquest dilluns migdia al Consolat de Mar el president del Partit Popular de les Illes Balears, Miquel Vidal. El líder provisional del partit ha assegurat després de la trobada voler fer una “oposició constructiva”. “Ens hem posat a la seva disposició per als temes comuns amb el nostre programa electoral”, ha assegurat Vidal. “Creim en el diàleg”, ha insistit.

El dirigent popular s'ha oferit a Armengol per “pactar temes d'Estat”, com la millora del finançament autonòmic o la llei d'educació, que el Govern i concretament el conseller d'Educació i Universitat, Martí X. March, vol impulsar aquesta legislatura.

Vidal ha parlat per boca d'un PP que reconeix que la millora del finançament autonòmic és necessària, “sobretot quan deus 9.000 milions d'euros”. Amb tot, discrepa de la intenció del Govern de pujar els impostos, que ha qualificat de “discrepància important”, en tant que la seva proposta és la d'“alleugerir la butxaca” als ciutadans.

Vidal i Armengol han tractat també sobre altres “qüestions d'actualitat”, com ara la Facultat de Medecina, sobre la qual ha dit que “ens va bé sempre que es disposi del finançament oportú i no minvi altres partides d'Educació”.

El líder del PP definitivament no ha anat al Consolat de Mar amb la destral de guerra i, pel que fa al conflicte obert entre el Govern i els sindicats sanitaris per haver postposat el cobrament de la carrera professional, Vidal ha dit que “s'hauria d'haver pagat en estar preparat”, però ha donat a entendre que comprèn que “s'ha prioritzat de manera diferent” i que “allò important és que es reconegui”.