PROCÉS INTERN

Bauçà es retira amb crítiques i Miquel Vidal presidirà el PP balear

L'elegirà dijous l'executiva i es triarà un nou secretari general que serà de Palma, però ni l'exbatle de Montuïri ni el batle de Campos no seran vicepresidents

El fins ara secretari general del PP balear, Miquel Vidal, serà elegit dijous com a president interí del partit. La decisió tanca l''impasse' obert en la formació després de la derrota electoral del PP balear a les autonòmiques del 24 de maig. La situació es va començar a desencallar dijous amb la intervenció de Génova, que va imposar Vidal com a president i va ordenar la dimissió de José Ramón Bauzá com a president del partit, que es va fer efectiva divendres. Aquest dilluns s'ha acabat de resoldre quan l'exbatle de Montuïri Jaume Bauçà ha anunciat que no competiria contra Vidal per presidir el partit de manera interina. La retirada de Bauçà, que es va produir amb crítiques cap a l'actuació de Vidal i de Génova, aplana el camí perquè Vidal sigui elegit dijous president pel comitè executiu del PP balear.

Bauçà, que aquest dilluns dematí s'ha reunit amb Vidal per anunciar-li que no presentaria candidatura per a la presidència del partit, ha criticat la “imposició” de Génova i ha retret al futur president interí la gestió de la crisi i que no hagués convocat encara el comitè de direcció perquè pogués decidir qui serà el president. L'exbatle de Montuïri també li ha retret que plantejàs un pacte de “cadires i càrrecs” que consistia a fer vicepresidents els dos candidats que optaven a la presidència: ell mateix com a representant dels oficialistes i el batle de Campos, Sebastià Sagreras, per part dels crítics. Bauçà, que ha justificat la retirada de la seva candidatura per no danyar més la imatge del partit, ha demanat a Vidal que es posi a fer feina per refer el partit, afrontar les generals i preparar el congrés ordinari que es farà a principi d'any amb la màxima imparcialitat.

Vidal, que també s'ha reunit amb Sagreras, ha anunciat que convocarà el comitè executiu i la junta autonòmica per a aquest dijous perquè l'elegeixi a ell com a president interí. Ha avançat també que ni Bauçà ni Sagreras no seran nomenats vicepresidents. L'únic càrrec que s'haurà de cobrir és el de secretari general, que ell deixa vacant. Previsiblement l'ocuparà un dirigent de Palma i, per força, haurà de ser un dels 22 vocals que formaven part de la llista amb la qual Bauzá es va presentar i va guanyar el darrer congrés del partit. Vidal, en una compareixença pública un pic Bauçà havia anunciat la retirada de la seva candidatura, ha volgut agrair tant a ell com a Sagreras la passa “a un costat” que havien fet i ha destacat la seva disposició a no forçar una votació que pogués “xapar” el partit.

El fins ara secretari general del PP balear serà el president interí del partit fins al congrés que la formació haurà de fer a principi de l'any que ve i al qual, segons ha recordat ell mateix, no es presentarà a la reelecció, tal com s'havia pactat. El futur president interí del PP ha apuntat també que voldria ser elegit per consens en la reunió del comitè executiu de dijous, però ha advertit que si algú demana que se sotmeti a votació la seva elecció es farà una votació. Després del comitè executiu es farà una junta autonòmica. Vidal ha reconegut que la intervenció de Génova ha estat clau per desencallar el procés, però no ha volgut dir que la direcció estatal imposà el seu nom i obligà Bauzá a dimitir, sinó que plantejà una sortida a la crisi que s'ha seguit des de Balears.

També ha volgut desvincular la crisi generada de les pressions existents per formar les candidatures a les generals. I ha assegurat que, malgrat que s'hagi parlat públicament dels interessos en els sectors enfrontats per formar part de les llistes, ningú no ha plantejat internament el debat sobre les generals. En aquest sentit, ha apuntat que es debatrà en el seu moment i pels mecanismes establers i ha demanat unitat per treure el partit endavant i afrontar amb garanties les properes generals. L'altre aspirant a la presidència, Sebastià Sagreras, també ha deixat clar aquest dilluns que no competiria contra Vidal i ha fet una valoració “positiva” de com s'ha desencallat el relleu de Bauzá al capdavant del partit.

 

El + vist

El + comentat