OBSERVATORI

La llista pactada entre Rodríguez i Bauzá

Si s'havien posat d'acord per defenestrar el batle Mateu Isern, i havien fet el mateix per col·locar en el seu lloc Marga Durán, no calia esperar altra cosa que ho fessin també per a la llista del PP a Cort. José María Rodríguez i José Ramón Bauzá han acabat de tancar el seu pacte, una estratègia que, de fet, començà el desembre de 2012, quan el president del PP balear deixà que l'històric líder dels populars de Palma repetís al capdavant de la junta territorial, malgrat trobar-se imputat i haver hagut de dimitir com a delegat del govern, i suposant això la primera passa perquè Isern no repetís com a candidat.

Bauzá posà la candidata i Rodríguez havia de fer la llista. Marga Durán no era 'rodriguista' i ni tan sols era del PP de Palma. Era una aposta del president del Govern, ja que l'havia llançada com a presidenta del Parlament quan era una diputada desconeguda. A partir d'aquí, Rodríguez tenia mans lliures per fer i desfer la llista del PP de Cort. Just la recuperació de Josep Ignasi Aguiló, l'exvicepresident econòmic del Govern de Bauzá, i la col·locació en llocs de sortida de tres diputats i companys de Durán en el Parlament, María José Bauzá, Fernando Rubio i Lourdes Bosch, no s'entenen en clau del PP de Palma. Són les principals novetats.

Perquè Rodríguez no ha sorprès i ha fet candidatura de partit, dels seus, de 'rodriguistes'. La majoria amb càrrecs, abans o ara, dins la direcció del PP de Palma: Álvaro Gijón, Antònia Roca, Javier Bonet, Guillermo Sánchez, Elvira Bonnail, Enrique Ízcue, Sergio Rodríguez... "La gent que ha fet feina pel partit", com ja va advertir en forma de retret al batle Isern. Dels regidors d'aquest només repeteixen el mateix Gijón, Belén Soto, afí a aquest, i Fernando Gilet, que se'n va cuidar de participar en la brega interna i, a més, forma part del cercle més proper a Bauzá. Rodríguez mai no s'oblida de ningú dels seus, i a Sebastià Sansó l'ha col·locat a la llista del Consell i Sandra Fernández té assegurat el seu lloc a l'autonòmica. 

Hi ha hagut neteja dels més fidels a Isern, però tampoc s'esperava altra cosa. Andreu Garau, que començà la legislatura com a 'rodriguista' i ha acabat sent un dels més assenyalats pel partit, ja s'havia avançat anunciant que partiria amb el batle, de la mateixa manera que ho va fer Jesús Valls. No s'atreví a fer el mateix Julio Martínez, esperant una recompensa per la seva gestió econòmica de Cort. L'esperava de Bauzá, perquè sabia que mai la tindria de Rodríguez. En el seu lloc, però, han col·locat Josep Ignasi Aguiló, l'executor de les retallades més fortes del Govern durant el primer tram de la legislatura.

 

 

 

El + vist

El + comentat