Publicitat
Publicitat

LALLAMBREGADA

Ara vostè es posarà de mala llet

El Tribunal de Comptes de la Unió Europea ha fet públic un informe sobre la gestió aeroportuària espanyola. I després de llegir-lo, gestió no és la millor paraula per definir el que ha passat. Un cop estudiades les inversions pagades pels contribuents de tot Europa als aeroports de Còrdova, Badajoz, La Palma, Múrcia, Vigo, Fuerteventura, Burgos i Madrid-Barajas, i que signifiquen el 24% del total gastat per la UE en aquest apartat, la conclusió és demolidora.

S’han construït instal·lacions no justificables des de cap punt de vista de necessitat i eficiència, que no corresponen a cap estratègia i descoordinades amb la resta de la xarxa de transport. Un exemple significatiu és el de l’aeroport de Còrdova, que amb subvencions de 80 milions d’euros ha aconseguit reduir la xifra de passatgers en un 68% (¿potser perquè té 3 aeroports a menys de 2 hores en cotxe?). En canvi a Fuerteventura van calcular 7,5 milions de passatgers anuals i van passar de 10 a 24 portes d’embarcament i de 34.000 a 93.000 metres quadrats... i van passar dels 4,6 milions de passatgers del 2006 als 4,3 del 2013. Èxit total.

El Tribunal de Comptes conclou que hi ha massa aeroports, que no aporten res a l’economia, que van ser finançats amb desmesura i que la majoria tancaran abans de 20 anys per falta de passatgers. Però això no és el pitjor. El més terrible és que no passa ni passarà res, ningú anirà a la presó, no tornaran els diners i alguns dels responsables polítics del desori seguiran guanyant eleccions. Ah, i per haver-ho explicat un servidor quedarà com un pesat que vol amargar el dia a la pobra gent.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT