BARÇA

El Barça demana a la Federació la inscripció d'Arda Turan en el lloc de Rafinha

La FIFA ha de donar l'OK perquè el turc pugui jugar de manera immediata

Divendres passat, dos dies després de la greu lesió de Rafinha a Roma, el Barça va posar-se en contacte amb la Federació Espanyola de Futbol per sol·licitar la inscripció d' Arda Turan en el lloc del lesionat de llarga durada Rafinha. El club blaugrana considera que la normativa de la Federació, que permet la inscripció d'un jugador quan hi ha un lesionat de llarga durada, li permet fer aquest pas, tot i la sanció pel cas Masia que ha impedit al club inscriure jugadors aquest any.

L'interlocutor ha estat el director de l'assessoria jurídica de la RFEF, Kepa Larumbe, que ara haurà de consultar a la FIFA si pot tramitar la inscripció d'Arda Turan. La notícia avançada per Catalunya Ràdio i confirmada per l'ARA pot reobrir les tensions entre el club i la FIFA.

Fins ara, la FIFA ha llançat missatges contradictoris a l'opinió pública. Dijous passat, un portaveu va manifestar a l'ARA que fins al mercat d'hivern no es podria inscriure cap jugador, però l'endemà mateix, divendres, un altre portaveu de la FIFA apuntava el contrari al programa 'Què t'hi jugues!' de la Cadena SER. El club blaugrana, això sí, seguint les directrius de risc zero que va fixar Bartomeu, no farà cap pas que pugui ser considerat com a punible per part de la FIFA, i hi hagi una nova sanció. Un portaveu de la FIFA ha comunicat a l'ARA que han "estat contactats" tant pel "club" com "la RFEF", i que la qüestió està sent "analitzada".

Ara mateix, Barça i FIFA no tenen relacions institucionals, després que el Barça decidís trencar-les arran de l'evolució del cas FIFA. De fet, aquest dimecres, al sorteig del Mundial de Clubs que se celebra a Zuric no hi anirà cap directiu, únicament executius. La relació és inexistent, l'únic diàleg a hores d'ara és a través dels serveis jurídics, i el Barça mira ja cap al 26 de febrer del 2016, la data triada per escollir el nou president. Bartomeu ja ha mantingut dues trobades amb Michel Platini, actual president de la UEFA i candidat per fer el salt a la FIFA, en l'últim mes, amb la intenció de començar a treballar de cara al futur i restablir les malmeses relacions. L'objectiu del Barça, que es reconegui La Masia com a centre d'excel·lència en la formació de jugadors.

Més continguts de

El + vist

El + comentat