Carles V heretarà el tron d’‘Isabel’ a TVE

La sèrie sobre la reina catòlica s’acabarà aquest any i la ficció centrada en el seu nét arribarà el 2015

La reina Isabel la Catòlica ha sigut un dels puntals de la programació de La 1 durant les dues últimes temporades, però la sèrie que reconstrueix la seva vida, Isabel, no es pot allargar gaire més. De fet, la tercera temporada de la producció, que TVE emetrà aquesta tardor, se centrarà ja en els últims anys de vida de la reina i s’acabarà amb la seva mort, tal com s’havia previst des que el projecte va començar a caminar, l’any 2011.

La televisió pública, però, vol seguir explotant aquest filó que tan bons resultats li ha donat fins ara, i ja ha triat un altre monarca espanyol perquè es converteixi en el protagonista d’una nova sèrie de ficció. “Quan encara estàvem produint l’última temporada d’ Isabel ja vam estar parlant de quina seria la millor opció. Vam decidir que no faríem una continuació directa, amb Joana la Boja, de qui de fet ja parlem a la tercera temporada, on surt el seu casament”, explica a l’ARA Jaume Banacolocha, conseller delegat de la productora Diagonal TV, que s’ha fet càrrec d’Isabel i es responsabilitzarà també de la nova sèrie. Finalment, l’escollit ha sigut l’emperador Carles V, nét de la reina catòlica, perquè permet fer “una sèrie nova, partint de zero”, per la rellevància històrica de la seva figura i “per com va anar la seva vida”.

Banacolocha subratlla que el projecte encara està pendent de rebre l’aprovació definitiva del consell d’administració de RTVE, que s’espera que arribi a finals del mes que ve. Tot i així, la productora ja hi està treballant, amb la intenció de començar a rodar a principis del 2015 i d’estrenar la sèrie aquella tardor. “Ja tenim les escaletes dels primers capítols i al setembre tindrem els guions. Ara estem treballant en l’ambientació”, explica el productor.

També està decidit el nom de l’actor que donarà vida a Carles V, però Banacolocha no el vol revelar fins que TVE no l’aprovi. Pel que fa a la resta de personatges, el càsting encara no està definit.

Mirada a Europa

Tot i que els paral·lelismes entre Isabel i aquesta nova producció són evidents, Banacolocha avança que hi haurà algunes diferències en els plantejaments, motivades en bona part per la biografia de Carles V i pel context històric en què va viure. “Pensem més en Europa. És un rei que va ser emperador del Sacre Imperi Romano-germànic, que va tenir enfrontaments amb Luter i Francesc I de França. Volem tocar tots aquests temes, encara que no sigui exhaustivament, perquè podria ser avorrit i tampoc no caldria”, diu el productor. A més, pel fet de situar-se a principis del segle XVI -Carles V va viure del 1500 al 1558-, la trama també tindrà derivades al Nou Món, i especialment a Mèxic.

Tot això hauria de quedar explicat, en principi, en dues temporades, si bé en aquest cas, a diferència d’ Isabel, Diagonal no preveu tancar la sèrie amb la mort del protagonista. De fet, Carles V va abdicar dos anys abans de morir, i la intenció de la productora és que aquest traspàs de poders tingui lloc a la meitat de la segona temporada, cosa que permetria allargar més la sèrie amb Felip II al capdavant.

La temporada final d’‘Isabel’, el dia 8 a La 1

Abans no arribi el torn de Carles V, Isabel la Catòlica encara té moltes coses a dir en els 13 capítols que conformen la tercera i última temporada d’ Isabel, que es va estrenar ahir a la plataforma de pagament Movistar TV. La 1 encara no ha anunciat quin dia començarà l’emissió en obert, però segons Jaume Banacolocha la data més probable és el 8 de setembre, just una setmana després que se n’hagi fet la preestrena al FesTVal de Vitòria. Si es confirma aquesta data, la sèrie es mantindrà al prime time dels dilluns, la mateixa franja que ha ocupat els dos últims anys. La primera temporada, emesa entre el setembre i el desembre del 2012, va superar els 4 milions d’espectadors i va fregar el 20% de quota a Espanya, i la segona etapa va tenir, la tardor passada, 3.351.000 seguidors i un 16,8% de share.

Més continguts de

El + vist

El + comentat