Publicitat
Publicitat

BARÇA

Bartomeu mou fitxa pel nou Espai Barça

El president blaugrana s'ha trobat amb ERC i PSC per presentar el projecte, que preveu mantenir l'Auditori 1899

Pràcticament no s'ha sabut res sobre el nou Camp Nou des que es va celebrar el referèndum el passat mes d'abril, quan els socis van donar el vist-i-plau a la directiva per construir l'Espai Barça, un projecte xifrat en 600 milions. El club treballa en silenci. Tant en el terreny tècnic com en el polític.

La primera setmana de desembre, Josep Maria Bartomeu i el directiu de l'àrea patrimonial, Jordi Moix, van trobar-se amb l'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, per teixir complicitats. No va ser però, la primera trobada per aconseguir unanimitat al voltant del nou Camp Nou. Dues setmanes abans, Bartomeu va veure's també amb el candidat a l'ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. Va ser una primera presa de contacte, prèvia a la trobada que hauran de mantenir els tècnics de totes dues bandes. ERC i PSC venen després de CIU, amb qui el contacte és permanent, ja que s'ha anat de la mà del consistori de Xavier Trias des del principi, especialment amb el regidor d'urbanisme Antoni Vives. Tot i això, tal com va explicar l'ARA, l'ajuntament preferia ubicar el nou estadi a la Diagonal, fet que finalment va descartar la junta directiva tot i ser la proposta preferida per Sandro Rosell. Les reunions amb els partits polítics són importants perquè hi ha un element clau i que condiciona tot el projecte: les eleccions municipals d'aquesta propera primavera. La composició del nou ajuntament és una incertesa, i el Barça ha de buscar el màxim suport possible perquè el proper equip de govern aprovi la modificació del Pla General Metropolità que permetrà la construcció del nou estadi i la urbanització dels voltants. Després d'ERC i el PSC aniran desfilant la resta de formacions, repetint el mateix model, primera reunió de Bartomeu amb el candidat, i després del tècnics.

Definició del projecte
Mentre el Barça es mou a nivell institucional, els tècnics segueixen definint el projecte, i de cara a principis d'any el club té previst trencar el seu hermetisme. Es començaran a explicar coses, asseguren diferents fonts. La comissió encarregada de l'Espai Barça està definint ara què es vol exactament, concretant al màxim, definint com hauria de ser el nou estadi i totes les instal·lacions que hi haurà al voltant, definint qüestions urbanístiques, traçant la ubicació dels edificis i la seva morfologia o dels carrers que es veuran afectats per aquest projecte que està previst iniciar-se el 2017 i finalitzar el 2021. L'equip d'arquitectes que treballa en aquest projecte, que porta des del començament col·laborant, s'encarrega d'aquestes qüestions, coordinats pel directiu Jordi Moix, però, especialment per William T. Mannarelli, l'exvicepresident l'ICON que porta dos anys assessorant el club i el passat juliol, com va avançar l'ARA, va convertir-se en nou cap del projecte espai Barça. En els darrers dos anys, cada quinze dies, Mannarelli ha dirigit reunions de treball per decidir quin era el millor projecte (es va passar de vuit propostes a tres definitives) i ara per definir al màxim la proposta escollida per la junta directiva i que va aprovar el soci del Barça en referèndum.

L'auditori no es toca
De moment, el club no preveu derruir l'actual auditori 1899, ni tampoc la seu social adjacent. Es tracta d'una obra que es va inaugurar el 2013, i que va costar 2,5 milions. Quan el Barça va explicar el projecte de l'Espai Barça va deixar la porta oberta a derruir la construcció que hi ha sobre l'antic 'Picadero', si les necessitats urbanístiques ho requerien. "Ja estaria urbanitzat", repetien els responsables de l'entitat blaugrana. En principi, amb el que hi ha sobre de la taula a dia d'avui, aquesta edificació no estaria afectada per les obres i es mantindria. En canvi, no està tan clar, què passarà amb el nou accés 14, la construcció que es va inaugurar aquest febrer, i que va tenir un cost aproximat d'un milió i mig. La supervivència de l'Auditori, a més, s'ha d'entendre des d'un punt de vista pràctic. Quan comencin les obres, es necessitarà un espai per reubicar part del personal del club (en total són més de 430 treballadors) i aquí entrarà en funcionament el soterrani de l'Auditori: hi ha una planta de 1.800 metres quadrats on es podria situar temporalment el personal del club.

Català i experiència d'haver fet un estadi
Paral·lelament, la comissió encarregada del projecte està treballant en el concurs internacional d'arquitectura que es durà a terme durant aquest proper 2015. S'haurà de decidir qui fa el nou estadi, i durant les properes setmanes es definiran les bases i condicions que hauran de complir els qui vulguin participar en el concurs. A finals del proper trimestre es podria convocar un concurs que exigirà que una part de l'equip sigui local, de Catalunya, i també que tinguin experiència en la construcció d'un nou estadi.

Previ pas a la construcció de l'estadi però, es començaran les obres del nou camp que s'edificarà a la Ciutat Esportiva, nou destí del filial. Al club esperen començar les obres del nou Miniestadi el darrer trimestre del 2015, tot i que abans s'han d'haver superat els tràmits urbanístics pertinents. La modificació del PGM de Sant Joan Despí s'aprovarà al gener, però fins a principis d'estiu, segons assenyalen fonts municipals, no es preveu que estigui tot el procés acabat, i aprovat per la Generalitat.

 

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT