Efímers 06/09/2012

Josep Baselga dirigirà l'Sloan Kettering de Nova York

Ara
1 min
Josep Baselga dirigirà l'Sloan Kettering de Nova York

BARCELONA.El metge català Josep Baselga ha estat nomenat nou director de l'Hospital Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, considerat el millor centre del món en la investigació sobre el càncer. L'hospital atén més de 123.000 pacients a l'any i ell liderarà un equip format per 834 professionals. Les seves responsabilitats consistiran en la gestió de l'atenció del pacient i de les clíniques del grup, a més de la planificació de les investigacions clíniques.

Baselga, que s'incorporarà al seu nou càrrec l'1 de gener del 2013 compaginarà el càrrec amb el del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), on és responsable de la direcció científica. El president del Memorial Sloan-Kettering, Craig B. Thomson, va destacar que amb Baselga s'incorpora "un distingit investigador" i es va mostrar convençut que treballarà "enèrgicament i amb entusiasme" per fer nous descobriments relacionats amb el càncer i "trobar els tractaments més efectius per als pacients".

Precisament aquest dimarts, el Govern va anunciar que li atorgarà la Medalla Josep Trueta per la seva contribució significativa en el progrés i la millora de la sanitat en un acte que se celebrarà el 2 d'octubre.

Josep Baselga ha tingut un paper clau en el desenvolupament de fàrmacs que han millorat el tractament de diversos tipus de càncer, especialment el de mama. Llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i catedràtic per la mateixa universitat, Baselga va completar la seva residència al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, on va treballar al departament de càncer de mama. Des del 2010 dirigeix la divisió d'hematologia i oncologia del Massachusetts General Hospital Cancer Center de Boston i és catedràtic de medicina a la Harvard Medical School.

stats