Efímers 29/07/2012

Marta Coll : "El mar és ric en minerals que tenen propietats terapèutiques"

A.p.
1 min

¿És cert que la composició del plasma sanguini i la de l'aigua del mar són similars?

Efectivament, la composició de l'aigua de mar és molt semblant al plasma sanguini en minerals i oligoelements. L'aigua de mar conté sobretot clorur sòdic (sal comuna), però també pràcticament tots els elements de la taula periòdica, a banda d'elements vius com les algues i el plàncton.

¿Aquesta composició n'explicaria els efectes beneficiosos?

Els beneficis per a la salut, tant si ens banyem com si aprofitem els altres elements del medi marí -les algues i els fangs- es deriven d' aquesta riquesa en minerals que tenen propietats terapèutiques. Podem ressaltar els efectes contra el dolor i antiinflamatoris, que faciliten la mobilitat articular a dins de l'aigua i els beneficis en determinades patologies de la pell.

¿És recomanable limitar el temps dels banys de mar?

El temps recomanable ve determinat bàsicament per l'adaptació del cos a la temperatura de l'aigua. Amb 30 minuts n'hi ha més que prou, però s'hi pot estar més estona, si el cos s'hi troba bé. Si l'aigua està freda, és millor fer banys curts.

¿Hi ha situacions en les quals és millor no banyar-se al mar?

Els banys de mar són bons per a la majoria, però hi ha excepcions. Per exemple, quan es pateix una infecció en fase aguda del tipus que sigui, o quan es té una ferida oberta. En els casos d'otitis o sinusitis ens caldria evitar les immersions.

stats