Efímers 25/07/2015

‘MasterChef junior 3’ encén el foc

El primer càsting de la nova edició del programa reuneix 74 participants a l’Hospitalet de Llobregat

Núria Juanico
3 min
01. Els participants al càsting van haver d’emplatar un menjar que portaven preparat de casa. 02. Durant l’espera, van aprofitar per jugar a davant de les càmeres.

L’hospitalet De LlobregatGrups de famílies acalorades carreguen bosses plenes de carmanyoles i neveres de platja per la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. El mar és a tocar, però no van a banyar-se, sinó al càsting de la tercera edició de MasterChef junior, celebrat dijous. La trobada provoca un efecte estrany. Al voltant de l’Hotel Hesperia Tower s’hi aglutinen nens i nenes amb davantals llampants i barrets de xef que saltironegen entremig de les càmeres. Tenen entre 8 i 12 anys i parlen amb convicció d’elaboracions en fred, tècniques de cocció i maneres de presentar un plat com si els fogons fossin el seu hàbitat natural. De fet, els últims dies s’han passat moltes hores preparant la recepta que van presentar a la selecció del programa de Televisió Espanyola. Fins aleshores havien mostrat les seves habilitats des de casa, a través de vídeos i qüestionaris telefònics que van servir per seleccionar els 74 participants del càsting de Barcelona. En total, prop de 5.000 nens i nenes d’arreu de l’Estat han sol·licitat formar part del tercer MasterChef junior, que s’emetrà al desembre.

“M’hi presento perquè m’agrada cuinar, però també perquè vull conèixer altres nens i viure l’experiència”, afirma una de les participants al càsting, l’Abril Pàmies, que té onze anys i ha vingut de Reus. L’Abril explica que va començar a interessar-se per la cuina fa dos anys i reconeix que ha vist totes les edicions de MasterChef, tant les d’adults com les d’infants. Malgrat que entrar al programa no és fàcil i les proves poden derivar en una decepció, la seva mare assegura que no li preocupa si queda fora. “Arribar fins aquí ja és molt i venim a passar-nos-ho bé”, diu.

En la majoria dels casos els pares i mares són els professors invisibles que han ensenyat als futurs concursants a moure’s entre olles i paelles. En el cas de l’Èric Ladero, que té onze anys i ve de Canet de Mar, l’àvia i el pare han sigut els principals impulsors de la seva afició gastronòmica. “Cuinar em diverteix i em relaxa”, admet l’Èric, que apunta que la seva especialitat és “l’arròs muntanyès, que es fa amb un sofregit i botifarra”. Per als pares preparar el càsting també és una aventura. L’Àngels Talaverón, que és de Manresa i acompanya les seves dues filles a la prova, explica que aquests dies els han viscut amb “molt d’estrès”, però confessa: “Les nenes es complementen a la cuina, i és ideal perquè així ens fan el dinar”. Una vegada a la sala de la prova, els participants aparquen les ganes de jugar davant de càmera i adopten una expressió seriosa. En mitja hora han d’emplatar un menjar que porten preparat de casa i explicar als assessors culinaris del programa en què consisteix. No hi ha restriccions a l’hora d’escollir la recepta, de manera que al local s’hi poden veure suquets de peix, mousses, albergínies farcides i un tàrtar de tonyina amb mango. Els millors participants de la prova rebran una cullera de fusta com a indicador que passen a la següent fase. En aquesta segona etapa hauran d’elaborar des de zero un plat amb el pollastre com a ingredient principal.

Catalunya, terra de concursants

El càsting de Barcelona de dijous ha sigut el primer de les cinc proves de selecció regionals de MasterChef junior. La resta tindran lloc les pròximes setmanes a Bilbao, Madrid, Màlaga i València. “Catalunya és una de les comunitats que aporten més participants. Més d’un 20% provenen d’aquí”, detalla la directora del càsting, Esther González.

En aquesta tercera edició de les proves, els responsables han experimentat un increment del nivell respecte a altres ocasions. “Hi ha nens que fa dos anys que esperen per fer els vuit i poder-s’hi presentar. Durant aquest temps aprenen a cuinar, i això es nota”, explica González, que destaca “els coneixements” dels participants. A les proves de selecció, els assessors de MasterChef junior valoren la creativitat, la tècnica i el gust dels plats. “Busquem nens i nenes que no es cohibeixin davant de la càmera però, sobretot, que sàpiguen cuinar”, diu González, que reconeix que el fenomen fan ajuda a atreure participants al programa. Precisament, bona part dels infants del càsting confessen la seva admiració cap als membres del jurat de MasterChef. Tot i que alguns concursants van acudir a la prova amb l’esperança de conèixer-los, només ho faran els que siguin seleccionats per al talent show, quan comencin les gravacions del programa.

stats