Quin pal de fruita!

Ni els gelats ni els sorbets: aquest estiu els polos de fruita natural s’erigeixen com els reis del congelador. Addictius i sense additius

Els polos de gel elaborats 100% amb fruita són l’últim caprici dels seguidors de l’estil de vida healthy. És veritat, no són innovadors. De fet, si un té més de 30 anys, en algun passatge de la seva infància trobarà el record d’haver-ne tastat un refrescant exemplar elaborat amb amor pels de casa. Polos sans que es combinaven amb altres de més estètics, com el que tenia forma de peu o el que estava inspirat en el vampir més famós del món. Després d’uns anys en l’oblit, els gelats de pal han tornat a despertar la curiositat dels consumidors seduïts pels dogmes que professa el corrent saludable. L’estiu passat van ser tendència a Nova York i, un any més tard, desembarquen a Barcelona. A les cases els motllos amb els corresponents compartiments i bastonets tornen a envair el congelador. Al carrer sorgeixen noves marques especialitzades i establiments que completen la seva oferta gastronòmica amb un polo healthy. Deliciós i sa.

Polos ‘pop’

Eat Pop and Make Love ”, proclama l’eslògan de Love Pop, la primera marca catalana centrada en l’elaboració de gelats de pal elaborats amb fruita de manera artesanal. “Em vaig inspirar en un viatge a Nova York en plena moda dels sucs de fruites i verdures, i vaig pensar que aquest concepte es podria exportar a casa nostra en forma de polos”, recorda la Natàlia Puiggròs, impulsora del negoci. Aquesta emprenedora, vinculada a l’àmbit de la comunicació a través de l’agència Le Mod, va contactar a principis d’any amb l’obrador d’un petit negoci familiar d’Igualada amb més de 100 anys d’història i li va proposar la idea. “Jo sóc seguidora del corrent healthy des de fa anys i volia oferir un producte al mercat que seguís aquest patró d’aliment sa i natural i que, alhora, fos sorprenent i creatiu”.

Dit i fet. Durant la primavera passada es van idear els gustos dels primers gelats. “Miràvem que la fruita no fos excessivament estacional i que tots els ingredients fossin de primeríssima qualitat”, remarca. D’aquí van sorgir els vuit gustos intensos de Love Pop. Kiwi, llimona, maduixa, taronja, menta amb llima... “Tot i estar congelats, conserven les vitamines de la fruita i, a més, gairebé no engreixen”, assegura la Natàlia. De fet, cada exemplar té unes 80 calories i són aptes per a celíacs i per a dietes crudistes -anomenat en anglès raw food.

Més enllà dels seus beneficis, Love Pop també juga amb el disseny, i els seus productes es presenten amb embolcalls d’estètica retro que els fan molt fotografiables. En aquest sentit, no és estrany que vegeu aquests polos com a models habituals a les categories #foodporn i #Lovepop a l’Instagram. “Volíem connectar la tradició amb la modernitat en un mateix concepte”, explica la Natàlia. La imatge de la marca també connecta amb els seus principis: és un cor que resumeix l’amor i la passió per les coses senzilles però ben fetes. “Menja polos i fes l’amor. O fes l’amor i menja polos després”, recalca la Natàlia mentre ressegueix amb el dit el lema de la marca que es descobreix un cop t’has menjat el polo. “Al final, tot és el mateix”, conclou.

Fes-ho tu mateix

Bloguers, it girls, models... Hi ha moltes celebrities que utilitzen els blogs personals i les xarxes socials per difondre l’estil de vida healthy entre els seus seguidors. Evidentment, molts d’aquests influencers ja han sucumbit a la temptació dels polos de gel de fruita natural. Prediquen amb l’exemple la top brasilera Alessandra Ambrosio o, a l’Estat, la youtuber de bellesa Isabel Llanos, coneguda com a Isasaweis. Amb vocació didàctica mostren com es poden fer aquestes piruletes de gel des de casa. A Catalunya, Marta Martínez, autora del blog Mi Dieta Vegana, n’és experta. Al seu blog hi ha tot tipus de receptes de viandes aptes per a la seva dieta i les seves creences. Ara, a l’estiu, aquesta emprenedora se centra en plats i postres refrescants amb preparacions senzilles, casolanes i agradables a la vista. Evidentment, també elabora polos artesanals. “Cada vegada que en faig recordo els gelats de llimonada que a l’estiu ens feia la meva mare”, explica. La Marta en millora la fórmula. “Els faig de pinya i coco, síndria i menta o gerds naturals amb suc de llimona i xarop d’atzavara com a edulcorant natural, substitutiu del sucre”, argumenta mentre mostra els motllos de silicona que els donen forma. Ella ho fa per plaer i per convicció, tot i que reconeix que hi ha una certa moda. “Evidentment, negar que ara es porta l’estil de vida saludable seria negar la realitat”. I afegeix: “Són cada vegada més les persones que intentem menjar bé amb productes sans sense saboritzants, colorants ni additius afegits”. La naturalitat com a filosofia de vida.

De la llibreria al congelador

Els polos de gel també són un focus d’atenció en el món editorial. El nombre de llibres dedicats a les receptes casolanes ha anat in crescendo els últims anys amb títols suggeridors i imatges que fan venir salivera al primer cop d’ull. Una de les últimes novetats és Pop Ice -o Pops! en versió anglesa-, de Krystina Castella, una autora especialitzada en l’àmbit de la rebosteria. Aquesta apassionada de la cuina explica amb un llenguatge amè i entenedor més de 100 receptes innovadores per elaborar des de casa els polos més inimaginables amb gustos únics que sedueixen tots els paladars. A més, la creativitat de l’autora va més enllà en donar idees per fabricar els motllos a partir d’objectes quotidians com ara joguines de nens.

Més continguts de