DIARI DE CAMPANYA: C'S

Tres coses que Arrimadas va deixar per a l'últim dia

La candidata de Ciutadans puja a l'autobús dels periodistes, reconeix estar cansada de fer cada dia el mateix míting, participa en la porra electoral i es troba amb una veu crítica en el seu últim acte a Tarragona

Albert Rivera diu que Inés Arrimadas és més organitzada que ell. La candidata de Ciutadans, però, també deixa coses per a l'últim dia. Aquest divendres, darrer dia de campanya, ha aprofitat la visita a Tarragona per pujar per primer cop a l'autobús que ha transportat els periodistes amunt i avall. Taronja, amb la cara de la candidata estampada als laterals i el cor amb la senyera, la bandera espanyola i l'europea en mida XXL. Discret, vaja. Arrimadas, que fins ara s'havia mostrat més aviat tímida, ha pujat a l'autobús a cop de sevillana i s'ha arrencat amb un ball discret.

Cansada després de 15 dies repetint el discurs a tot arreu, ha demostrat esportivitat acceptant la caracterització que li fan al 'Polònia' i rient amb una 'Barbie unionista' –amb bandereta de Ciutadans inclosa– que ha portat algun dels periodistes. Ja més entrada en matèria, ha explicat que creu que la sorpresa és possible i que no dóna per segura la majoria absoluta de les forces independentistes. De fet, també per a l'últim dia ha deixat el seu pronòstic del que passarà el 27-S participant en la porra electoral. El que ha pronosticat està tancat amb pany i clau fins a la mateixa nit electoral un cop tancats els col·legis, però, per als més neguitosos, avança que és un resultat que podria fer-la presidenta de la Generalitat.

Arrimadas ha aprofitat que trencava la rigidesa que havia marcat la seva campanya fins ara per acostar-se una mica als periodistes, però també per celebrar un acte a Tarragona més flexible que els que havia fet fins ara. Així, ha deixat enrere les rodes de premsa o mítings estructurats per prendre un cafè amb ciutadans anònims, perquè poguessin fer-li preguntes sobre el que volguessin. En el seu primer acte obert a la improvisació, Arrimadas ha tastat les inquietuds d'autònoms, educadors socials i empresaris, però ha topat també amb algú que ha qüestionat els seus posicionaments.

El risc dels actes oberts és que no tothom assenteixi davant les tesis del candidat, i Arrimadas, com ja li va passar sorprenentment al Círculo Ecuestre, s'ha hagut d'enfrontar avui a les crítiques d'un espontani que li ha retret alguna de les seves paraules. Després que la candidata se sumés a les tesis d'Albiol per dir que a l'escola catalana s'imposa ideologia política, un jove del públic ha demanat la paraula: "Acabo de sortir de l'institut, parlo català, castellà i anglès i no em sento gens adoctrinat". L'últim dia de campanya. A l'últim segon. L'últim revés.

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat