Els vins de Louis Moritz
Efímers 31/07/2012

Vi i plat de la Borgonya Chablis a la Fàbrica Moritz

2 min

Louis Moritz va partir d'Alsàcia per arribar a Barcelona fa 160 anys. Aquest viatge el recorda la Fàbrica Moritz Barcelona durant 8 setmanes amb un maridatge de plat i vi, inspirat per cada una de les regions vinícoles que va trepitjar el famós cerveser. El tret de sortida va ser la setmana passada, amb Alsàcia. Aquesta segona setmana és la regió de la Borgonya Chablis. L'última parada serà Alella, i haurà marcat els inicis del nou establiment de la Fàbrica Moritz Barcelona, Bar-à-Vins, que s'inaugurarà el 18 de setembre, i que vol ser una referència de la gastronomia pels seus plats i els seus vins.

Per aquest segon tast, el xef Jordi Vilà, de la Fàbrica Moritz Barcelona, i el sommelier Xavier Ayala, president de l'Associació de Catalana de Sommeliers, es basen en un plat i un vi de qualitat de la zona. El maridatge va començar a estar disponible a la carta des d'ahir al vespre i és una proposta per a tots els públics. El xef Jordi Vilà ha triat el plat d'ous en meurette , perquè és un dels plats que li donen l'oportunitat de fer servir en la cocció un vi negre de la regió Chablis. Per preparar-lo, el xef fa una base de vi i llard ibèric, en què hi salta xampinyons.

El vi triat pel sommelier Xavier Ayala és el Patrick Piuze Terroir de Chablis 2011, un vi evocador que transporta de cop al bon gust de la gastronomia mundial. Justament, la Fàbrica Moritz Barcelona aposta per aquesta gastronomia, que comença a deixar-la tastar durant tot l'estiu, perquè el 18 de setembre estreni de manera oficial el seu nou Bar-à-Vins. Un nou espai de vins i menjar al mateix establiment cerveser de Barcelona.

DADES PRÀCTIQUES

  • Fàbrica Moritz Barcelona. Ronda de Sant Antoni, 41. Tel. 93 426 00 50
  • Tast: plat d'ous en meurette i el vi de la Borgonya Chablis
  • Preu del maridatge: 15 €
  • Copa sola: 5 €
  • Plat: 12 €
  • Ampolla: 30 €
  • Ampolla i dos plats: 50 €
  • Horari de 20 h a 00 h
  • Dilluns 6 d'agost, de 19 h a 20 h es presentarà a la Fàbrica Moritz Barcelona un nou maridatge, basat en la regió de la Borgonya Cote d'Or. Per assistir-hi es pot participar en un concurs al Facebook o al Twitter de Moritz. El mateix dia -de 20 h a 00 h- el maridatge ja serà a la carta per a tot el públic.
stats