Yummy Green

Els sucs verds estan de moda. Són saludables i una manera més còmoda de menjar verdures, especialment per a les persones a qui no els agraden gaire. Leire Piriz, al seu llibre Smoothies verdes proposa tot un grapat de receptes de batuts antioxidants per recuperar l’energia i el benestar.

En aquest sentit, Piriz proposa alimentar-se segons l’estació de l’any -tenint en compte els productes de temporada- i, per a l’estiu, aposta per una alimentació més fresca i lleugera, amb menys llegums i més aliments crus. Seguint la tendència del life food -alimentació viva- proposa incloure a la dieta fruites, fulles verdes, verdures fresques orgàniques i de temporada, llavors i fruits secs activats, brots i germinats i espècies i herbes fresques com el gingebre, el cibulet, la canyella o el julivert.

A l’hora de triar entre sucs o batuts, la dietista proposa alternar-los, per treure el màxim rendiment a les vitamines, minerals, enzims, clorofil·la i fitoquímics que aporta cada preparat.

Pel que fa a l’elaboració de la recepta que proposem avui, el yummy green smoothie, és molt simple. Només cal batre tots els ingredients alhora, i reservar dues de les olives per decorar. Si es vol, s’hi pot afegir sèsam torrat.

Més continguts de