LA FI DEL SILENCI D'UN MÚSIC IMPRESCINDIBLE
Cultura 12/03/2011

Adrià Puntí està a punt d'enregistrar un nou disc

Ricard Martín
2 min
Adrià (o Josep) Puntí en una fotografia recent. El gironí tindrà nou disc aquesta tardor.

Barcelona.L'excantant d'Umpah-pah Adrià Puntí està a punt de trencar un silenci discogràfic de nou anys, d'ençà d'aquell ja llunyà Maria (2002). Segons ha pogut esbrinar el diari ARA, Puntí -de nom de pila real Josep- està a punt d'entrar a l'estudi de gravació per enregistrar un nou disc.

I ho farà amb el segell discogràfic que va editar els seus tres discos en solitari, Picap, sota la producció de Quimi Portet, també productor de tota la vida de Puntí. Segons el gerent de la casa discogràfica, Joan-Carles Doval, Puntí entrarà a enregistrar un nou disc a finals de maig o principis de juny als estudis que té Portet a Tavertet. S'espera que el disc serà "una novetat a la tardor". Doval explica que la majoria de les cançons ja estan compostes, "però cal repassar, escollir i modificar textos". La música "anirà en la línia dels seus tres discos en solitari, i és un material molt bo, molt fresc", avança Doval. Ara bé, encara no saben si l'editarà sota el nom d'Adrià o Josep. Si fem cas del nom del primer disc de Puntí en solitari, Pepalallarga i... (1997), podria ser perfectament la segona opció. "O potser es dirà només Puntí", riu Doval.

El que és curiós és que a la web de ServiCaixa, per comprar entrades per al concert de Puntí a Luz de Gas el 13 de maig, un text promocional anuncia que "una pel·lícula documental i dos discos simultanis -un en castellà i un altre en català, com ja va fer amb Umpah-pah- podrien trencar un silenci de nou anys". Doval nega rotundament que estigui preparant un disc en castellà: "Només hi haurà un nou disc i serà en català. Va ser el mateix Portet qui en llegir-ho em va trucar esparverat!". Pel que sembla, dos joves estan preparant un documental des de fa dos anys sobre Puntí i podrien haver filtrat aquesta informació.

Sigui com sigui, el que neguiteja els fans del geni de Salt és si tornarà a oferir concerts amb regularitat, amb un nou cançoner sota el braç, o si quedarà congelat en l'imaginari del rock català com el Syd Barrett de casa nostra.

stats