POLÍTICA CULTURAL
Cultura 12/01/2012

El Canòdrom, una patata calenta molt cara

Les institucions no es decideixen a sentenciar el futur del centre d'art del Canòdrom mentre el seu director cobra 66.000 euros a l'any des del 2009. El Macba tindrà l'última paraula el 23 de gener.

Laura Serra
1 min
El Canòdrom en una foto de l'abril del 2009, després que l'Ajuntament de Barcelona acabés la primera fase de les obres de rehabilitació.

BARCELONAEl centre d'art del Canòdrom, que està encallat des de fa més de dos anys, té els dies comptats. El 23 de gener hi haurà una reunió extraordinària del consorci del Macba per decidir com queda el mapa artístic de la ciutat i sentenciar per fi què passa amb aquest projecte frustrat.

La malastrugança ve de lluny. Els impulsors del Canòdrom van ser el CoNCA i l'Ajuntament de Barcelona, que després que tanqués el Centre d'Art Santa Mònica volien que es convertís en un espai de producció. El 2009 es va convocar un concurs, en què es va elegir el suís Moritz Küng. Des de llavors cobra 66.000 euros a l'any per dirigir un centre inexistent, cosa que el director ha criticat públicament. El Canòdrom es va convertir en cavall de batalla municipal perquè el conseller Ferran Mascarell mai va apostar per donar-hi suport. Ara s'ha quedat sense els altres aliats: després de la reforma, el CoNCA ja no té pressupost per pagar la nòmina -cosa que des de l'1 de gener depèn del Macba, que no té recursos per assumir aquestes despeses- i a sobre ha canviat el color polític a l'Ajuntament. Per això al juliol el consistori i la Generalitat van encarregar al Macba que fes un informe per organitzar totes les institucions de l'art, entre les quals hi ha el Canòdrom i la Fabra i Coats, la seva possible alternativa.

stats