CINEMA
Cultura 04/09/2012

David Victori: "No volia promocionar el curt, però la mare em va convèncer"

Xavi Serra
2 min
David Victori, triomfador del Your Film Festival, a Venècia.

Diumenge, a Venècia, David Victori (Manresa, 1982) es va proclamar guanyador del Your Film Festival, un concurs internacional de YouTube en què el curt La culpa competia amb 15.000 curtmetratges. El premi, la producció d'una minisèrie online apadrinada per Ridley Scott i l'actor Michael Fassbender, suposa un salt gegantí en la trajectòria del jove cineasta manresà.

Com comença la història de l'èxit que ha obtingut La culpa ?

El 2010 vaig presentar el curt al Festival de Sitges. Després de donar-lo a conèixer als festivals, vaig saber que se celebrava aquest nou festival online, Your Film Festival, i els productors i jo vam decidir participar-hi, sense gaires esperances. Però ha passat l'impensable: hem guanyat.

Els 10 finalistes s'escollien per votació popular. Vas fer campanya?

Et diré la veritat: en aquell moment estava enfeinat amb un guió i ho veia tan difícil que vaig pensar de no invertir-hi energies. Però la meva mare em va convèncer: ella ho veia tan clar que vaig deixar estar el guió i em vaig dedicar 10 hores al dia a promocionar el curt, aprofitant les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Un cop que vas ser escollit finalista ja et vas poder relaxar, oi?

No, al contrari. Em van demanar que presentés una proposta per a una sèrie web de pocs episodis. En aquesta fase del concurs, el projecte tenia tant de pes -o fins i tot més- que el curtmetratge finalista. I si en la fase anterior vaig treballar 10 hores al dia, en aquesta van ser 16.

I què pots explicar del projecte?

De moment, no gaire. És una història de ciència-ficció, molt ambiciosa i complexa. La setmana que ve marxo a Londres per treballar amb la productora de Ridley Scott en la sèrie, i cap al febrer esperem haver-la enllestit i penjar-la a YouTube.

En principi es va dir que Michael Fassbender en seria el protagonista.

No està confirmat. Semblava que havia de ser així, però en la fase final del concurs van modificar subtilment les condicions del premi. Ara només garanteixen que Fassbender serà un dels productors executius, però no queda clar que treballi com a actor. Sigui com sigui, diumenge vaig oferir-li un personatge i ell em va dir que hi estava molt interessat, tot i que encara s'ho ha de rumiar.

No és el teu únic projecte actual.

Preparo un llarg amb guió meu i d'Alberto Marini, que ha escrit Mientras duermes , i el 2013 s'estrenarà el meu primer llarg com a guionista, Fills de Caín , de Jesús Monllaó. I també he col·laborat en el guió de Segon origen , de Bigas Luna.

Tens agent a Hollywood?

Sí, des del febrer. En la crisi actual la internacionalització és una bona solució. Com en qualsevol negoci.

stats