CINEMA
Cultura 31/10/2012

Disney compra Lucasfilm i anuncia un nou 'Star Wars'

Xavi Serra
2 min
Mark Hamil, Carrie Fisher  i Harrison Ford a La guerra  de les galàxies, l'episodi 4 de la saga Star Wars.

BARCELONACommoció a la galàxia. Walt Disney ha fet un nou pas per convertir-se en un gegant empresarial de l'entreteniment. La companyia ha comprat Lucasfilm, l'empresa fundada fa 35 anys per George Lucas i propietària de franquícies tan importants com Star wars i Indiana Jones per 3.124 milions d'euros. L'adquisició de Lucasfilm també inclou la companyia d'efectes especials Industrial Light & Magic i la productora de videojocs LucasArts.

La incorporació de Lucasfilm a l'entramat industrial de Disney s'emmarca en l'estratègia d'expansió a través de grans adquisicions iniciada per Bob Iger, president dels estudis Disney, que també va impulsar l'adquisició de Pixar el 2006 i de Marvel Entertainment el 2009. Amb l'univers Star Wars, els personatges animats de Pixar i els superherois de Marvel, el catàleg de Disney acumula les marques més comercials de l'entreteniment audiovisual. La transacció arriba pocs mesos després de l'anunci de la retirada de George Lucas com a director en cap de Lucasfilm. La seva substituta, Kathleen Kennedy, continuarà al capdavant de l'empresa.

Nova trilogia galàctica el 2015

Amb la compra de Lucasfilm, Disney ha filtrat una autèntica bomba: la companyia té la intenció de produir un nou capítol de la sèrie galàctica, Star Wars: Episodi 7, de la qual encara no hi ha més informació que la data d'estrena, prevista per al 2015. Seria el primer film d'una nova trilogia galàctica, que continuaria cada dos o tres anys amb noves entregues. A més de les pel·lícules, Disney també inclourà la franquícia Star Wars en la resta de negocis del grup, com ara els parcs temàtics, el marxandatge, la televisió, les plataformes digitals i els mitjans interactius.

"Sempre he pensat que Star Wars podria sobreviure sense mi, i penso que és important fer la transició en vida -va explicar ahir George Lucas en un comunicat-. Confio que amb Lucasfilm sota la direcció de Kathleen Kennedy i el suport de Disney, Star Wars arribarà en el futur a les noves generacions". Lucas continuarà lligat a la saga galàctica com a consultor de les noves pel·lícules de Star Wars que prepara Disney.

stats