Publicitat
Publicitat

FiraTàrrega arrenca ja amb els laboratoris de creació

"La Fira de Tàrrega no és un bolet al desert del far west que dura quatre dies. Passa durant tot l'any: estem oberts per als creadors i volem ensenyar-ho al públic", explica Jordi Duran, director des de l'any passat de la principal fira de teatre al carrer de Catalunya. Ahir va presentar el paquet d'activitats amb què la Fira dóna suport a les companyies i que, de facto , allarga el certamen des de l'abril fins al setembre, quan se celebrarà la traca final, del 6 al 9.

FiraTàrrega ha ofert aquest any tres laboratoris de creació -que inclouen 4.000 euros i els assajos d'un mes a Tàrrega- a les companyies Obskené, Ferroluar i Teatro de Cerca, a qui a més s'obriran comptes de micromecenatge. Tàrrega també acollirà dues produccions transnacionals, entre les quals hi ha una companyia italiana i els millors artistes de l'escola de referència d'Escandinàvia, Subtopia. A més, enguany obrirà residències artístiques a Amebeu Teatre, Hortzmuga Teatroa i El Celler dels Espectacles. Mentre aquestes vuit companyies dormin a la capital de l'Urgell s'obriran sessions al públic, i també s'organitzaran activitats de formació, tant per a artistes -un curs de direcció de cine, una xerrada sobre els reptes de la crisi- com per a espectadors -un taller de moviment.

Les companyies que van ajudar l'any passat, La Veronal o Fadunito, tenen previst un llarg estiu de bolos. La funció de FiraTàrrega és apadrinar-los i estrenar-los perquè arribin lluny.

Més continguts de