MÚSICA
Cultura 24/06/2011

El Mercat de Música Viva de Vic es renova

El Mercat de Música Viva de Vic, que celebrarà la 23a edició del 14 al 18 de setembre, estrena direcció artística amb un programa eclèctic i atractiu amb Pascal Comelade, Carles Santos, Els Pets i Anna Roig

Marta Salicrú
2 min
El Mercat de Música Viva de Vic es renova

Barcelona.El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) enceta aquest any una nova etapa. La 23a edició d'aquest mercat de música en directe -destinat principalment als programadors, però amb gran poder de convocatòria popular- estrena direcció artística: un equip encapçalat per Marc Lloret, codirector del festival PopArb d'Arbúcies i teclista del grup Mishima, que compta en qualitat d'assessors musicals amb Maria Lladó, coordinadora de música de l'àrea de creació de l'Institut Ramon Llull, i amb Oriol Roca, reconegut bateria de jazz i codirector de l'empresa de management Fourni. El nou equip va presentar ahir a Barcelona una programació eclèctica i de qualitat.

Entre les propostes més especials destaquen l'espectacle en què Pascal Comelade revisarà la seva trajectòria acompanyat de la Cobla Sant Jordi -fins ara només vist a L'Auditori de Barcelona-, el concert per a piano i orquestra mecànica que protagonitzaran Carles Santos i CaboSanRoque, i el concert inaugural, que reunirà el Trio CMS -format per tres noms claus del jazz com Javier Colina, Marc Miralta i Perico Sambeat- amb el guitarrista flamenc Chicuelo.

Menys concerts, més variats

De propostes interessants, però, n'hi haurà moltes, tot i que enguany el Mercat redueix escenaris i programació per fer-la "més abastable" per als professionals assistents, segons va afirmar ahir Lloret. Els concerts, 180 en total comptant la programació oficial (al voltant dels 60 directes) i la paral·lela, abraçaran estils diversos com el pop-rock, el jazz i les músiques del món.

El gruix de la programació el formen projectes catalans, entre els quals hi ha Els Pets, que defensaran el repertori del 25è aniversari de la formació, el quintet de Joan Chamorro (director de l'orquestra infantil Sant Andreu Jazz Band) amb la jove promesa Andrea Motis, i una llarga llista de grups que defensaran nous espectacles o nous treballs, com Anna Roig i L'ombre de ton chien, La iaia, Balago, Sidonie, Els Surfing Sirles, Élena, Alma Afrobeat Ensemble i Marc Ayza.

El Mercat també comptarà amb artistes estatals com Russian Red, Mastretta i SFDK, i internacionals, com el quartet del saxofonista holandès Benjamin Herman, i l'estrena a Catalunya del projecte en solitari de la canadenca Kathryn Calder, membre del grup de pop The New Pornographers.

Per elaborar la programació, Lloret, Lladó i Roca van establir una sèrie de criteris objectius per valorar les propostes que aspiraven a tocar al Mercat, com la identitat pròpia, la trajectòria, la solidesa de l'empresa de management , la novetat de l'espectacle, el risc artístic i la capacitat de connectar amb el públic. Criteris que els han servit per treballar plegats. "Ser tres és molt pràctic, perquè t'obliga a ser rigorós, a defensar les propostes d'acord amb els criteris que hem establert", afirmava Lloret.

stats