Cultura 15/04/2011

Pedro Almodóvar torna al Festival de Cannes

La Palma d'Or de Cannes té, un any més, un nou grapat de pretendents. Entre ells hi ha Pedro Almodóvar, etern candidat a un premi que, vista la competència, no li serà fàcil conquerir.

X.s.
2 min
Pedro Almodóvar torna al Festival de Cannes

Barcelona.Ahir es va fer oficial el llistat de pel·lícules que participaran en l'edició del Festival de Cannes que començarà l'11 de maig. Entre les seleccionades hi ha el nou film de Pedro Almodóvar, La piel que habito , el retrobament entre el director manxec i Antonio Banderas, actor fetitxe de la primera part de la seva carrera.

Almodóvar és un habitual de Cannes; ja hi ha participat anteriorment amb Todo sobre mi madre (1999), Volver (2006) i Los abrazos rotos (2009). Tot i que s'ha emportat premis com el de millor director i guionista, la Palma d'Or encara se li resisteix i és un dels pocs reconeixements que no figuren en el seu atapeït palmarès.

El director expressa en un comunicat la seva intenció de fer un bon paper en la cita, però descarta que els premis siguin el seu objectiu. "M'interessen sobretot la reacció del públic, la premsa i els distribuïdors que s'ocuparan de la pel·lícula al món", diu Almodóvar, oblidant potser que Cannes és un festival sense públic, al qual tan sols hi accedeixen la premsa i els professionals de la indústria. "Estic molt content amb el resultat de La piel que habito -afegeix el cineasta-. A més, Cannes sempre suposa un estímul per posar-se a dieta".

En la secció oficial del festival destaca la presència del nou film del nord-americà Terrence Malick, The tree of life , amb Brad Pitt i Sean Penn, el cinquè títol del director de Males terres (1973) en una carrera de gairebé quaranta anys. Un altre ferm candidat a la Palma d'Or és Lars von Trier, que torna a Cannes amb el drama romàntic de ciència-ficció Melancholia , que el danès defineix com "una bella història sobre la fi del món".

Un Papa amb ansietat laboral

L'italià Nanni Moretti hi presentarà Habemus papam , una comèdia en què interpreta un psicoanalista que tracta un Papa (Michel Piccoli) amb trastorn d'ansietat laboral. Altres autors que participaran en la secció oficial són els germans Dardenne amb Boy with a bike , el francès Alain Cavalier amb Pater i el japonès Takashi Miike amb Hara-kiri: Death of a samurai .

El film inaugural de la secció oficial serà Medianoche en París , de Woody Allen, i Gus van Sant obrirà la secció Un certain regard amb Restless . Fora de competició es projectaran Piratas del Caribe 4. En mareas misteriosas , de Rob Marshall, i The beaver , de Jodie Foster, protagonitzat per Mel Gibson.

stats