Cultura 01/09/2012

"Revaloritza i dóna sentit urbà a preexistències obsoletes"

1 min

Carles Ferrater

Premi Nacional d'arquitectura i Membre d'Honor del Royal Institute of British Architects (RIBA). Autor de l'Hotel Juan Carlos I, del Jardí Botànic de Barcelona i del passeig de la platja de Ponent de Benidorm

Can Ribas és una bona resposta projectual a una determinada condició existent. Un projecte de tàctica, més que d'estratègia, en el qual es transforma l'existent a través d'intervencions que revaloritzen i donen sentit urbà a preexistències obsoletes, tornant a incorporar-les al batec vital de la nova ciutat, dotant-los de significat.

És una arquitectura construïda amb els mitjans necessaris per a la intervenció. El projecte es dibuixa en construir-lo tant com es construeix en dibuixar-lo.

Una arquitectura sense intermediació, en la qual s'exploren els límits entre el projecte i els mitjans constructius i la seva riquesa expressiva al servei de les persones.

Els límits de la proposta troben la seva justa mesura en l'escala del que és íntim i el que és domèstic, del que és representatiu i monumental.

stats