EN DIRECTE
Cultura 20/04/2012

Els Txarango munten la seva festa mestissa a l'Apolo

Borja Duñó
2 min
Dos components de Txarango, dimecres a la sala Apolo.

Són l'última gran sensació de la xarxa. Només fa un parell de mesos que tenen disc, Benvinguts al llarg viatge (2012). Ningú no ho diria, perquè les entrades per a la seva presentació a la sala Apolo es van esgotar en només quinze dies i perquè el jove públic assistent se sabia les cançons com si les conegués de tota la vida. L'explicació d'aquest enrenou cal buscar-la en els seus explosius directes i en les dues úniques cançons que tenien penjades a internet i que van córrer com la pólvora.

El fenomen -hi ha qui diu que això és La Pegatina 2.0- ha arrelat especialment en el públic més jove, que arribava a la sala del Paral·lel amb ganes de passar-s'ho bé i que va crear un ambient de festa major fins i tot abans de començar el concert. Els Txarango s'agafaven la presentació com el seu gran dia i no van escatimar en detalls: des del grup de clowns que rebia la concurrència fins al gran nombre de col·laboracions a l'escenari, que va convertir Vola en una mena de We are the world mestís (hi van participar Cesk Freixas, Yacine Belahcene, Adrià Salas de La Pegatina, Xavi Ciurans de Gertrudis i David Rossell de Dept, entre d'altres).

La seva música encaixa perfectament en el so mestís made in Barcelona. Tot i que no inventen res, Txarango són efectius pel que fa a la música i a la posada en escena: el seu concert està planificat al mil·límetre perquè l'energia no decaigui durant les gairebé dues hores de reggae , rumba, salsa i pop-rock. Són el revers del vessant més anglosaxó del pop català: ritmes calents, missatge compromès i crits d'independència per part d'un públic que també coreja cançons en castellà.

stats