MÚSICA
Cultura 03/05/2012

El pop català musica l'univers literari de Pere Calders

X.s.
2 min
El pop català musica l'univers literari de Pere Calders

BARCELONA.Els contes de Pere Calders pugen a l'escenari. Amb la tutela del segell Bankrobber, l'escena indie del pop rock català ha traduït en cançons l'univers literari de Pere Calders en l'espectacle Cançons de la veritat oculta , un recorregut musical inspirat en contes de l'escriptor que interpreta demà a L'Auditori una formació encapçalada per Judit Neddermann amb arranjaments de Genís Bou.

Marçal Lladó, un dels fundadors de Bankrobber, raonava ahir que "si la Nova Cançó es va fer un fart de musicar poemes, és lògic que ara que tenim una música més arrelada en la quotidianitat es musiquin narracions". A petició seva, onze artistes entre els quals hi ha Guillamino, Mazoni i El Petit de Cal Eril, van endur-se a casa els més de 2 quilos de l'antologia Tots els contes i s'hi van inspirar per compondre cançons "molt diferents". Jordi Lanuza (Inspira) capgira el relat Coses de la providència , Guillem Caballero (Els Surfing Sirles) narra Invasió subtil des del punt de vista d'un dels personatges i Guillamino adapta Demà, a les tres de la matinada en clau soul.

A l'escenari de L'Auditori, però, no hi pujaran més que els músics de The Gramophone Allstars, que segons Bou s'oblidaran per un dia de la música negra i oferiran "un context musical per a la veu de Neddermann". L'arranjador i saxofonista assegurava que lligar els estils dels diferents compositors amb les capacitats vocals de Neddermann ha sigut "molt fàcil, perquè la Judit té una gran amplitud de registres". Neddermann, per la seva banda, afirmava que ha volgut netejar la seva veu d'adornaments perquè "al públic li arribi la lletra i el món de Calders".

L'espectacle, que es podria editar en forma de disc, comptarà també amb projeccions de pel·lícules familiars extretes dels arxius de Pere Calders que, segons Lladó, són d'una "especial sensibilitat".

stats