MÚSICA

El “catalarioca” Wagner Pa presenta el disc ‘Forn de pa’

“A foc lent”, així descriu Wagner Pa (Rio de Janeiro, 1966) el procés d’elaboració de Forn de pa (Sota la Palmera, 2013), el disc que avui presenta en concert a La [2] de l’Apolo. “Vaig ser pare, i vaig estar en funció papà full time ”, diu Pa per explicar els sis anys que han passat des del disc anterior. Treballar sense pressa ha condicionat el to tranquil i suau d’unes cançons que combinen el català, el castellà i el portuguès, tal com ha fet des que va debutar amb Brazuca Matraca (2000), un dels àlbums més peculiars del so mestís de Barcelona.

“Sempre m’han agradat els discos que podia escoltar a casa, poc estridents. De fet, els brasilers tenim un costat molt tranquil”, diu aquest admirador de Jorge Ben i del grup Los Hermanos, que es defineix com a “catalarioca”. “Sóc d’allà i sóc d’aquí”, recorda Pa, que des de finals dels anys 80 ha contribuït a difondre les músiques brasileres i africanes a Barcelona. A Forn de pa ha buscat formes musicals “petitones” però riques en detalls, fruit de la col·laboració de Pa amb Pep Lladó, Cesc Pascual i Xavi de la Salud, entre d’altres, tots còmplices d’una manera d’entendre la música que s’explica millor en la proximitat i amb un somriure.

Més continguts de