Publicitat
Publicitat

CONSTRUCCIÓ

ACS intentarà refinançar un deute de 2.200 milions

ACS, la constructora que presideix Florentino Pérez, ha plantejat als bancs ajornar el pagament del 41% del seu deute. La companyia té un passiu total de 5.286 milions i mirarà d’ajornar el pagament de 2.200.

ACS vol seguir així amb la seva estratègia de reduir deute i diversificar fonts de finançament i la seva intenció és ajornar cinc anys més el venciment d’aquest passiu, tot i que no té un termini d’amortització a curt termini, segons va anunciar ahir Expansión. Del total dels 2.200 milions que deu el grup que presideix Florentino Pérez 1.700 corresponen a un crèdit sindicat. La resta estan vinculats a les inversions que ha anat fent ACS a la constructora alemanya Hochtief, de la qual actualment té un 61% de les accions. Un total de 15 bancs negociaran en quines condicions fixen el pagament d’aquest passiu.

El grup va indicar recentment que aspira a reduir el seu deute fins als 4.000 milions d’euros, una xifra més fàcil de digerir amb beneficis com el que va tenir l’any passat, de 702 milions, o el que tindrà aquest any, que era fins al setembre de 551 milions.

En paral·lel a aquest procés, ACS està portant a terme una desinversió d’actius no estratègics, tant a la matriu com a les filials alemanya i australiana (Leighton) per centrar-se en els seus negocis principals.

Emissió de deute

ACS manté, a més, la seva intenció de llançar una emissió de bons “tan bon punt les condicions del mercat ho permetin”, segons va explicar el número dos de l’empresa, Ángel García Altozano.

La companyia ja va suspendre a mitjans del mes de juliol una emissió de bons de més de 500 milions per la volatilitat i la incertesa que hi havia aleshores en els mercats a causa de la intervenció del banc Espirito Santo.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT