FARMÀCIA

Almirall acomiadarà 250 treballadors a Espanya, el 15% de la plantilla

Almirall va anunciar ahir un ajust de plantilla que afectarà 250 treballadors del grup farmacèutic a Espanya. Això representa pràcticament el 15% de la plantilla, de 1.696 persones. La multinacional catalana té un total de 2.800 empleats a tot el món i va tancar l'any passat amb uns ingressos totals de 900 milions i un benefici de 77 milions, un 20% menys.

L'empresa dels germans Gallardo va justificar amb un comunicat que va enviar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors la reordenació perquè "els mercats farmacèutics a Europa i particularment a Espanya s'han vist impactats en els últims anys per decisions preses per les autoritats sanitàries, sota criteris econòmics", que han afectat directament l'activitat de l'empresa. Així, la sortida del finançament públic de nombrosos medicaments ha provocat l'esfondrament de les vendes a Espanya, que s'han reduït un 42% entre el 2010 i el 2012, dels 495 milions d'euros fins als 283 milions, segons va indicar un portaveu.

La rebaixa del negoci a escala europea ha sigut més petita en el mateix període, de prop del 23%. Amb tot, aquesta davallada no té en compte els primers nou mesos d'aquest any. Els ingressos van seguir amb la mateixa tònica entre el gener i el setembre, amb una caiguda total de la facturació del 13,5%.

Almirall va indicar que la reorganització també afectarà les filials europees, tot i que ahir no va concretar la magnitud de la retallada de personal. El conseller delegat del grup, Eduardo Sanchiz, va assegurar en el comunicat que la companyia té projectes de creixement, però va afegir que aquestes inversions s'han de concentrar on l'empresa "té més bona posició per competir", i va donar a entendre així que aquest mercat de futur s'identifica amb els Estats Units.

El laboratori, present en 22 països, concentra l'activitat en el desenvolupament de fàrmacs per a patologies respiratòries i dermatologia, i té un interès especial també en els camps gastrointestinal i de tractament del dolor.

El + vist

El + comentat