04/05/2013

Almirall llança 30 fàrmacs i potencia el negoci exterior fins al 70%

2 min
El consell d'administració d'Almirall, amb els germans Gallardo al mig.

Barcelona.L'exclusió progressiva de medicaments del finançament de la Seguretat Social amb la immediata competència dels genèrics ha redoblat l'interès d'Almirall per créixer a l'estranger. Tant, que les vendes del grup a fora ja van arribar al 60% del total l'any passat i la previsió per al 2014 passa per aconseguir l'objectiu del 70%. Almirall va generar unes vendes de 682,9 milions el 2012, a les quals cal afegir 217,3 milions d'ingressos de llicències i acords d'investigació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del primer grup farmacèutic català i espanyol, Jorge Gallardo, va explicar al final de la junta d'accionistes celebrada ahir que "el mercat espanyol està fet un desastre": "És molt difícil créixer", va assegurar. Per això, l'empresa ja té 14 filials al món (12 a Europa) i espera completar enguany el llançament d'una trentena de medicaments basats en els tres fàrmacs estrella: l'aclidini(malaltia pulmonar obstructiva), la lincalotida (síndrome de l'intestí irritable) i el Sativex(esclerosi múltiple). Gallardo va remarcar que una de les assignatures pendents en el creixement internacional és potenciar l'entrada al mercat dels Estats Units.

A més dels progressos en les àrees respiratòria i gastrointestinal, l'empresa controlada per la família Gallardo destaca la franquícia de dermatologia, que l'any passat ja va representar el 20% del negoci total, amb un creixement del 8%. Jorge Gallardo va destacar en la seva intervenció a la junta que la prioritat de l'empresa se centra a créixer aquest any, després d'uns exercicis d'ajustos, especialment a Espanya, on el sector ha caigut més del 30%. La junta va aprovar abonar un dividend brut d'aproximadament 0,15 euros per acció.

Almirall va destinar el 2012 un total de 160 milions al pressupost de recerca (R+D), cosa que representa un increment del 10% sobre l'any anterior. Gallardo va defensar amb fermesa l'aposta innovadora del grup, que ha permès que el 59% de les vendes ja es concentrin en medicaments propis.

stats