Economia 24/09/2013

CaixaBank integra la filial de crèdit al consum de Banc de València

i
Toni Garganté
1 min

Barcelona.CaixaBank ha iniciat el procés d'absorció de Banc de València i de les seves filials. L'entitat que presideix Isidre Fainé ha integrat la societat de crèdit al consum Adquiera Servicios Financieros, que s'integrarà a Finconsum, l'empresa de CaixaBank que presta els mateixos serveis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Finconsum augmentarà la seva dimensió amb l'absorció dels 200 milions d'actius d'Adquiera. Caixabank va tancar l'absorció informàtica de Banc de València el 26 de juliol passat, cosa que va suposar un augment de la quota de mercat al País Valencià fins a l'11,7%. L'entitat absorbida va incorporar 25.000 petits accionistes a CaixaBank. L'absorció dels negocis financers de Banc de València contrasta amb la tendència de desprendre's de les participades que no formen part del nucli de negoci. Així, CaixaBank va anunciar ahir la venda d'Acuigroup Maremar, la companyia en concurs de creditors dedicada a l'explotació d'una piscifactoria al Port de Sagunt. L'entitat financera ha venut el 99% del capital d'Acuigroup a la família Cooke, una empresa del sector amb negocis a l'Amèrica del Nord i Xile.

Els resultats del primer semestre del grup que dirigeix el conseller delegat Joan Maria Nin van experimentar un augment del 146%, fins als 408 milions d'euros. El detonant d'aquest progrés va ser precisament l'absorció del negoci de Banc de València i Banca Cívica.

stats