REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Economia 20/09/2013

CatalunyaCaixa eleva a 25 dies la indemnització per als acomiadats

i
Toni Garganté
1 min
Ahir es va fer una altra reunió negociadora.

Barcelona.La direcció de CatalunyaCaixa va flexibilitzar ahir una mica la seva postura negociadora en l'expedient de regulació que vol presentar i que afecta 2.395 treballadors. Va augmentar de 22 a 25 dies les indemnitzacions, però mantenint el màxim de 18 mesos. En canvi, es va mostrar inalterable en negar la petició dels sindicats d'engegar un pla de prejubilacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, l'equip negociador del president de l'entitat, José Carlos Pla, va fer bones a mitges les declaracions de dimecres del director general de Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), Antonio Carrascosa, que va afirmar que l'organisme públic encara no havia fet l'última proposta als sindicats. Però els representants dels treballadors van considerar que la nova proposta del FROB encara queda lluny dels 30 dies que Bankia va acordar en pagar pels acomiadaments pactats al febrer.

Més enllà de les indemnitzacions, els sindicats consideren com a punts calents de les converses la rebaixa del 15% que planteja la direcció de CatalunyaCaixa per als treballadors que no marxin i la persistent negativa a considerar prejubilacions. La secretària general d'UGT a l'entitat, Susagna Muns, i la delegada de CCOO, Montse Delgado, van coincidir a dir que el FROB vol canviar tota l'estructura retributiva de l'entitat, fins i tot els acords laborals pactats en la fusió de les tres caixes (Catalunya, Tarragona i Manresa) firmats el 2010. D'altra banda, el secretari d'Ocupació de la Generalitat, Ramon Bonastre, es reuneix avui amb els representants sindicals de CatalunyaCaixa, que haurien d'acordar l'expedient el 9 d'octubre.

stats