Publicitat
Publicitat

PATRONALS

Gay de Montellà aparta Antoni Abad de la nova cúpula de Foment

Joaquim Gay de Montellà va iniciar ahir el segon i últim mandat al capdavant de la patronal Foment del Treball amb canvis als òrgans de govern. El president de la Cecot, Antoni Abad, que ha sigut una de les veus més crítiques amb la gestió de Gay de Montellà, no figura en el nou comitè executiu de la patronal.

Les vicepresidències (que passen de deu a cinc) les ocuparan la presidenta de Fepime, Helena de Felipe; el president de l’Associació Espanyola de Directius, Ramon Adell; el representant de la patronal química Fedequim, Joan Roget; el president de la patronal tarragonina Cepta, Antoni Belmonte, i el president de la patronal asseguradora, Joan Castells. Aquests dos últims repeteixen en el càrrec.

La primera intervenció davant l’assemblea general va ser una reivindicació de la “unitat” empresarial aferrant-se en les eleccions que, finalment, Gay de Montellà ha afrontat sense oposició. Tot i que el sector crític que lidera Abad va intentar presentar una candidatura alternativa, la falta de suports va fer que no cristal·litzés.

Les crítiques dels últims mesos s’havien fet en dos fronts: la gestió interna de la patronal i el debat sobiranista que ha dividit una part dels empresaris davant el discurs favorable al pacte amb l’Estat que ha desplegat el president de Foment i que ahir va repetir.

Gay de Montellà va vendre Espanya com “la més entranyable i reconeguda plataforma” de l’activitat dels empresaris catalans i va fer una crida a la implicació en assumptes que es decideixen a Madrid. Sense citar-lo expressament, va animar els 45 representants de Foment a votar la candidatura de Joan Rosell com a president de la CEOE. Indirectament, va vincular el suport a Rosell a aconseguir que Foment tingui una vicepresidència a la cúpula de la patronal espanyola.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT