Publicitat
Publicitat

El Govern inicia el concurs del sistema informàtic de la futura Hisenda catalana

Serà la primera fase d'un sistema integral futur, i ha de preveure "un escenari de gestió complerta" dels tributs. El licita per un import màxim d'1,7 milions

La Generalitat ha iniciat el procediment per treure a concurs el programa informàtic de la Hisenda pròpia, amb l'objectiu que arribi "a un escenari de gestió complerta que inclogui la recaptació executiva i la inspecció" de tots els tributs catalans en un futur, segons els plecs tècnics consultats per l'ARA del concurs, obert aquest dimarts. El nou programa que ha de complementar primer, i substituir després, l'actual 'software' de gestió de l'Agència Tributària Catalana, conegut com a Gaudí. 

El programa, ha de gestionar, amb una "visió àmplia i transversal" dels tributs de Catalunya, i ha d'estar preparat, tant per rebre les dades que els contribuents donin voluntàriament, com per a la recaptació executiva. La licitació ha estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i té un import màxim d'1,77 milions d'euros, més 372.487,50 euros corresponents a l’IVA. Convocat oficialment pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), el concurs només dóna 12 dies –fins al 22 de desembre– a les empreses interessades per presentar les seves ofertes.

Com ja va avançar l'ARA, en aquesta primera fase, el programa serà encara incomplet, però la Generalitat ja avisa que "és fonamental que el resultat del projecte sigui, en un futur i emprant la mateixa tecnologia i estratègia de desplegament, ampliable per tal d'abastar tots els processos i necessitats d'una gestió tributària completa d'extrem a extrem".

En la part tècnica, el sistema deixa encara fora de l'abast la recaptació executiva dels impostos, el procediment inspector i també el sancionador, però inclou ja la recaptació voluntària de tributs, el sistema de cobraments i la gestió de la comptabilitat financera, a més d'altres eines com els avisos i les notificacions als contribuents.

 

 

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT