FINANCES PÚBLIQUES
Economia 21/09/2013

El Govern renova un crèdit amb CatalunyaCaixa

i
Toni Garganté
1 min

Barcelona.La Generalitat ha renovat un crèdit de 166,6 milions amb CatalunyaCaixa, que ha convertit en valors negociables a borsa. El cupó que pagarà l'administració catalana al venciment, previst per al 28 d'agost de l'any que ve, serà del 2,2%, el mateix tipus d'interès fixat fins ara, segons va explicar un portaveu del departament d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Govern, Ramon Bonastre, es va reunir ahir amb els representants sindicals de CatalunyaCaixa, que han de negociar amb la direcció de l'entitat financera fins al 9 d'octubre un expedient de regulació de 2.395 persones. Bonastre va ser prou contundent a l'hora de qualificar com una "situació de discriminació" la postura del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), el principal accionista de CatalunyaCaixa, que ofereix 25 dies per any treballat en les indemnitzacions, mentre que Bankia va acordar pagar fa uns mesos 30 dies per any.

"No s'entendria de cap manera que els treballadors de l'entitat catalana no tinguessin unes condicions el màxim de semblants possibles" als afectats de Bankia i NovaGalicia, va afegir, segons informa Efe. Bonastre va oferir la seva mediació, tot i que la Generalitat no té competències. En aquest sentit, el secretari d'Ocupació preveu reunir-se el dia 27 amb els representants del FROB.

stats