CONSULTORIA

Jordi Hereu es converteix en consultor de ciutats i assessor de pimes exportadores

L'exalcalde de Barcelona fitxa pel despatx de serveis jurídics i fiscals TGG

Jordi Hereu ja ha obert una nova etapa lluny de la política. Després de deixar el càrrec d'alcalde de Barcelona, Hereu va convertir-se en un altre dels milers de soferts autònoms que hi ha a Catalunya i va començar a preparar la seva entrada al món empresarial. Ara Hereu acaba de fitxar pel despatx de serveis jurídics i fiscals TGG, des d'on oferirà els seus serveis com a consultor de ciutats. A més, també farà d'assessor de pimes catalanes que volen exportar i d'empreses estrangeres que volen implantar-se a Barcelona.

"Jo aquest any i mig l'he aprofitat", explica Hereu a l'ARA des de les seves noves oficines. L'exalcalde troba "molt important" que sigui fàcil el trànsit entre el món públic i el privat i, des que va deixar l'Ajuntament, s'ha mogut molt i ha creat diversos projectes de consultoria. Un és Barcelona Plataforma Empresarial (centrat en les empreses) i un altre és IdenCity (que es dirigeix a les ciutats). Ara els dos projectes han quedat sota el paraigua de TGG, que amplia així els serveis que ofereix. "Tots els projectes en què m'he implicat tenen el fil conductor de Barcelona", assegura Hereu.

Pel que fa a la consultoria de ciutats, Hereu ja té clients com Cartagena i Còrdova (a Espanya) o Lima (al Perú). "L'objectiu és exportar coneixement a l'hora de fer ciutats: ajudem a definir l'estratègia i a executar-la", defineix. En això, la targeta de presentació que suposa Barcelona obre moltes portes. "Aplico el que he après en els últims quinze anys", reconeix. "Fa un any i mig jo podia parlar molt bé de Barcelona i m'hauries pogut dir que ho deia perquè n'era l'alcalde. Però ara me la jugo cada dia en el mercat i [Barcelona] és un concepte que cotitza o no cotitza al mercat. Nosaltres hi apostem".

L'altre fil conductor de la nova etapa d'Hereu és l'exportació. Com a consultor de ciutats, vol "exportar coneixement i know-how ", però com a consultor d'empreses també vol contribuir a la reindustrialització de l'economia catalana. "Volem ajudar a internacionalitzar projectes i oferir Barcelona com a porta d'entrada a Europa", comenta.

A més, Hereu també té altres projectes, com la Fundació Fòrum Ambiental (a qui assessora) i la Fundació Internacional de Cardiopaties Congènites (de la qual és president d'honor).

Creixement

A TGG fitxar Jordi Hereu li permet ampliar el ventall de serveis que ofereix als seus clients, com explica David García, soci del despatx. Jordi Hereu aportarà nous clients, que podran comptar amb l'assessorament legal que ofereix la resta del despatx. TGG té 30 treballadors a Barcelona i recentment ha obert delegació també a Madrid, on en té 9. L'any passat va facturar prop de dos milions d'euros, un 17 per cent més.