Publicitat
Publicitat

L’empresariat perd la vergonya a mullar-se en el debat sobiranista

Els grans empresaris catalans sovint aposten per la discreció a l’hora de posicionar-se públicament en el procés sobiranista, però les petites i mitjanes empreses s’estan desmarcant del silenci habitual. Una mostra n’és l’agrupació Empresaris de Catalunya, una plataforma que defensa obertament la veu dels que estan a favor de “la unitat d’Espanya” i que ha nascut poc després de Creiem en Catalunya, una associació vinculada al sobiranisme i que es va presentar a l’octubre davant de 600 empresaris.

La nova entitat es presentarà formalment l’11 de desembre a Barcelona en un acte del qual encara no se saben els detalls, malgrat que els seus impulsors han avançat que l’objectiu de la plataforma és, entre altres coses, “alertar sobre les conseqüències negatives que pot suposar l’actual situació del procés polític”, tant des del punt de vista econòmic com social.

Així constava al comunicat que van enviar ahir als mitjans per anunciar la imminent presentació d’aquesta plataforma, que ja té una pàgina web activada (només en castellà) per captar uns associats que encara no fa públics. Empresaris de Catalunya es defineix com una agrupació “independent de qualsevol òrgan de poder”, tot i que entre els 18 membres de la junta n’hi ha dos que són del Partit Popular, dos que són de Ciutadans i dos més que són de l’entitat unionista Societat Civil Catalana, segons explica a l’ARA el vicepresident primer, Josep Bou, propietari de diversos forns de pa. Al darrere de l’associació també hi ha professors de l’Iese, diu Bou. El president d’Empresaris de Catalunya és Mariano Ganduxer, conseller delegat del Grup Bonanova.

Empresaris de Catalunya és més radical en la seva defensa de la unitat que Creiem en Catalunya de l’independentisme. De fet, aquesta última associació no va defensar obertament l’independentisme, sinó que va garantir que defensaria els interessos empresarials catalans “en tots els escenaris imaginables”.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT