INDÚSTRIA
Economia 27/06/2013

Moreira recupera el control i la presidència de La Seda

i
Toni Garganté
1 min

Barcelona.Totes les propostes del consell d'administració del vicepresident José Luis Morlanes i el fons nord-americà Anchorage van perdre les votacions a la junta d'accionistes d'ahir de La Seda. En canvi, i com si es tractés d'un partit de tennis, l'expresident i màxim accionista del grup químic, Carlos Moreira, va tornar els cops amb força i va utilitzar l'acord accionarial amb Caixa Geral per aprovar per àmplia majoria la seva proposta de reestructuració del capital.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La recuperació del control de La Seda per part de Moreira va ser tan determinant que va aconseguir aprovar pel 81,8% dels vots representats dels accionistes la destitució de Morlanes com a conseller. El mateix vicepresident va assenyalar que era un fet innecessari perquè ja havia presentat la dimissió feia dies.

En una trobada posterior amb periodistes, Moreira va mostrar la seva satisfacció pel resultat de la junta i va explicar que proposarà a la banca creditora transformar 110 milions del crèdit sindicat. Uns 20 milions d'aquesta quantitat passarien a la divisió d'embalatge, 30 milions es generarien per la venda d'actius de l'àrea química i 60 milions més es convertiran en capital. D'aquesta manera, Anchorage podria aconseguir una participació al capital de La Seda del 10%.

Moreira, que a la tarda d'ahir ja tornava a ser president de La Seda per decisió del consell d'administració (que s'ha reduït de set a cinc membres), no va aclarir res sobre si demanaria fer marxa enrere amb la petició de concurs de creditors. Fonts del sector van afirmar que la suspensió de pagaments ja li va bé, a Moreira, perquè així té encara més collat el fons Anchorage. Les mateixes fonts van assenyalar que Moreira, a través de la societat BA Pet, vol "desmantellar" La Seda.

stats