Pocoyó ressuscita avui a la 'borsa de les pimes'

La productora Zinkia preveu tancar l'any amb 8,5 milions d'euros de xifra de negoci

Després de més d'un any suspesa dels parquets, Zinkia, la productora de Pocoyó, ressuscita aquest dilluns al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), tal com ja va comunicar la setmana passada. Aquesta productora va entrar en concurs de creditors l'abril del 2014, després d'haver presentat preconcurs a finals del 2013. La companyia audiovisual va deixar de cotitzar el febrer del 2014 a 0,48 euros l'acció, el mateix preu amb què "tornen a debutar" aquest dilluns les seves accions.

La recuperació de Pocoyó

La productora audiovisual ha reimpulsat el negoci gràcies a la presència 'online'

Zinkia va sortir fa un mes de la situació concursal i va comunicar aquesta setmana que preveu tancar l'any amb una xifra de negoci de 8,5 milions d'euros, uns resultats que assegura que vénen impulsats per l'increment d'explotació de la marca Pocoyó en altres països i l'augment de pes dels ingressos derivats de la presència 'online' i la gestió de drets digitals de les marques generades.

La productora va explicar en un comunicat que després d'aconseguir refinançar el deute va revisar el pla de negoci, uns canvis que li permetrien aconseguir uns ingressos totals de 9,4 milions d'euros, dels quals 8,5 milions vindrien generats únicament per Pocoyó. El resultat d'exercici previst per la companyia seria d'un milió d'euros, mentre que el resultat brut d'explotació se situaria als 2,8 milions, sempre segons les previsions de la productora.

Pocoyó s'acosta a l'abisme per captar finançament Abans d'entrar en concurs, la productora Zinkia ja havia anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) pel qual va acomiadar 26 persones, un terç de la plantilla d'aleshores, que estava constituïda per 78 treballadors. Quan l'empresa va entrar en concurs, acumulava un deute d'uns 2,5 milions d'euros, un crèdit al qual no va poder fer front l'any 2013, després d'haver reduït un 60% la xifra de negoci respecte del 2012. Aquell any, la caiguda de les vendes i de la concessió de llicències va provocar que el resultat brut d'explotació de Zinkia fos d'1,8 milions d'euros, mentre que el 2012 havia estat de 4,5.

 

 

 

 

Etiquetes

Més continguts de