REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Economia 26/07/2013

El Sabadell vol tenir el 10% de la quota del mercat espanyol el 2016

El benefici puja un 37%, després de 18 trimestres de caigudes

i
Toni Garganté
2 min

BarcelonaBanc Sabadell ha arribat a una quota combinada del 6% en els segments d'empreses i particulars, però el nou pla director que l'entitat perfilarà per al període 2014-2016 preveu arribar a un pes del 10% al mercat financer espanyol. El conseller delegat, Jaume Guardiola, va explicar ahir en la presentació de resultats semestrals que aquest creixement es farà de manera orgànica, sense adquisicions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Guardiola va aprofitar la situació per explicar que el banc ja té el volum desitjat a Espanya, amb una xarxa a finals de juny de 2.151 oficines (sense incloure les sucursals de Banco Gallego, que just ahir va rebre el vistiplau de Brussel·les, i tenint en compte que vol tancar-ne 150 de Caixa Penedès), i que a partir d'ara "si es presenta alguna oportunitat s'estudiarà des d'un punt de vista financer, sense cap plantejament comercial". Així, va descartar tenir interès en les subhastes de CatalunyaCaixa i Novagalicia.

En aquest sentit, la consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, que ahir també va anunciar els beneficis semestrals, encara va ser més explícita en rebutjar presentar oferta per les dues entitats en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), quan va afirmar que no vol "matrimonis de conveniència encara que vagin acompanyats d'un dot interessant", en referència al plantejament d'un possible esquema de protecció d'actius a CatalunyaCaixa, informa Europa Press.

Això sí, Guardiola va admetre que el pla de creixement per als pròxims tres anys sí que inclou els clients que és possible que perdin les entitats públiques, que hauran d'aprimar-se, segons obliga Brussel·les.

El marge d'interessos creix

El conseller delegat del Sabadell va destacar que hi ha elements per pensar que s'ha tocat fons en la crisi econòmica. En tot cas, el banc va augmentar un 37% els resultats durant els primers sis mesos, fins als 123,4 milions d'euros. Aquest increment ha estat el primer que es produeix des de l'inici de la crisi. Des del 2009, l'entitat ha encadenat 18 trimestres seguits de caigudes.

L'entitat ha avançat provisions i cobertures genèriques per 1.073,3 milions. El marge d'interessos va augmentar un 1,4%, el capital de màxima qualitat es va situar en el 9,61% i la mora en el 10,62%.

stats