Publicitat
Publicitat

MERCATS

Les eleccions a Grècia i les males dades de la Xina fan caure les borses

Les borses europees van marcar ahir pèrdues importants a causa de l’avançament electoral a Grècia i de les males dades macroeconòmiques de la Xina, que ja havien fet caure les borses asiàtiques.

L’Íbex-35, el principal indicador de la borsa espanyola, va perdre un 3,18% i va baixar dels 10.500 punts en la seva pitjor jornada des de mitjans d’octubre.

Amb la prima de risc a prop dels 113 punts bàsics, l’Íbex-35 va caure 343,60 punts, fins als 10.461,60, i va liderar les pèrdues entre les principals places europees, ja que Milà va retrocedir un 2,81%, París un 2,55%, Frankfurt un 2,21% i Londres un 2,14%. Totes arrossegades per la patacada de la Borsa d’Atenes, que va perdre un 12,78%. Segons els analistes, l’avançament de les eleccions presidencials a Grècia va ser el que més va preocupar els inversors davant d’un possible futur govern del partit d’esquerra Syriza, líder en intenció de vot, que planteja, entre altres assumptes, una quitança del deute per augmentar la despesa pública.

Aquest anunci va provocar que la prima de risc del país hel·lè es disparés per sobre dels 750 punts bàsics i les vendes en massa a la Borsa d’Atenes.

Comerç exterior xinès

Aquesta reacció, unida a les dades macroeconòmiques que arribaven des de la Xina després que es conegués que el comerç exterior xinès va marcar al novembre el seu nivell més baix des del març, va animar els inversors a desfer-se de posicions.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT