Publicitat
Publicitat

LA SORTIDA DE LA CRISI

La prima de risc marca un nou mínim des del setembre

La prima de risc espanyola va caure ahir fins als 111 punts bàsics, va marcar el seu valor més baix des de finals de setembre i va quedar molt a prop de nivells que no es veien des del maig del 2010. El diferencial entre el bo espanyol i alemany a 10 anys, i termòmetre de la confiança dels inversors de la capacitat de l’Estat per pagar els seus deutes, es va reduir des dels 121,7 punts de l’obertura fins als 111,6 punts bàsics al tancament dels mercats europeus. La rendibilitat del bo espanyol, per la seva banda, se situava a l’1,843%.

El mínim de setembre se situava als 110,3 punts, marcats el dia 25, i suposava el nivell més baix en quatre anys. La progressió futura del bo espanyol estarà marcada per la reunió del consell de govern del Banc Central Europeu que se celebrarà aquest dijous, després que, en els últims dies, el president de la institució, Mario Draghi, hagi insistit que adoptaria noves mesures si fos necessari per contenir els riscos derivats d’un període prolongat de baixa inflació. Entre aquestes mesures hi podria haver una compra massiva de bons sobirans, que podrien abaratir encara més el finançament dels països de l’eurozona.

D’altra banda, ahir, el Banc d’Espanya va informar que el deute de les famílies va continuar baixant a l’octubre i es va situar en els 753.407 M€, la xifra més baixa des de l’octubre del 2006. Amb aquesta nova baixada, que va ser del 4,7% en comparació amb el mateix mes del 2013, ja són quatre els mesos consecutius de descensos. El deute hipotecari, però, va pujar.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT