IMMOBILIARI
Economia 21/12/2013

El propietari italià de les pastilles Juanola compra la seu d'Economia

El Govern ingressa 37 milions per dos dels quatre edificis que oferia

Dani Sánchez Ugart
2 min
Finaf 92, el braç inversor del grup farmacèutic Angelini, ha pagat 23 milions per la seu d'Economia, un 20% menys del preu inicial.

BarcelonaL'endemà d'anunciar un ambiciós pla de racionalització de les seves oficines, el Govern va tancar ahir la venda -prevista des de fa mesos- de dos edificis a la ciutat de Barcelona. En concret, l'executiu va vendre l'edifici que actualment acull la seu central del departament d'Economia a la rambla de Catalunya, i un edifici buit al carrer Pujades. El primer el va comprar Finaf 92, el braç inversor del grup farmacèutic italià Angelini, propietari des del 1998 de les centenàries pastilles catalanes per a la tos Juanola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Finaf 92 va pagar 23,2 milions d'euros per l'edifici, un 20% menys del preu inicial de la subhasta, que va quedar deserta en primera ronda, quan l'edifici marcava un preu de 29 milions d'euros. La intenció del grup és seguir destinant l'edifici al lloguer, que seguirà ocupat per la Generalitat durant un màxim de tres anys. Durant aquest temps, previsiblement, l'executiu trobarà una nova ubicació en algun altre immoble que tingui en propietat i que no tingui bona sortida comercial, o en un edifici llogat a la perifèria de Barcelona, segons el pla d'optimització presentat dijous.

El grup presidit per Francesco Angelini té diverses propietats a Barcelona i va arribar a controlar un 20% de l'empresa de bolquers i compreses d'origen català Arbora & Ausonia -propietària de les marques Dodot i Evax- fins al 2005. Per a la compra de la seu d'Economia, el grup ha estat assessorat per la immobiliària Renta Corporación, que està en procediment concursal. La companyia no va deixar clar a què destinarà l'edifici i va fer referència als fins a tres anys de marge que té per fer millores i buscar nous llogaters abans que en marxi el Govern. Entre els possibles usos hi ha fer-ne un hotel, locals comercials o oficines, tot i que han de respectar l'arquitectura actual. L'immoble és una casa modernista construïda el 1907 per l'arquitecte Alexandre Soler i March i està dins del catàleg de patrimoni arquitectònic.

Amb aquesta operació, l'executiu va vendre també un edifici al passeig Pujades per 14 milions d'euros, també un descompte del 20% sobre el primer preu de la subhasta. En aquest cas l'edifici ja està buit i el comprador, la cadena hotelera alemanya Motel One, podrà ocupar-lo de seguida. La companyia té ara mateix 45 hotels a Europa, la majoria dels quals a Alemanya, però també a Bèlgica, Àustria i el Regne Unit. D'aquesta manera, l'hotel a Barcelona serà el primer de la companyia al mercat català i a l'espanyol. Els establiments d'aquesta cadena són hotels low cost, amb una tarificació estàndard (tenen un únic preu, independent de l'ocupació) i amb habitacions gairebé idèntiques a tots els seus establiments.

A més d'aquests dos immobles, el Govern volia vendre ahir dos edifics més, però només va rebre oferta pels dos que ha venut. Els altres, al carrer Casp i a l'avinguda Diagonal, seran negociats directament amb possibles inversors. D'aquesta manera se sumaran a la Casa Burés i a la seu del Memorial Democràtic, que també es venen. Aquest últim edifici ja té un comprador interessat, però l'operació no es tancarà, previsiblement, fins a l'any que ve.

stats