L'EXAMEN DE "LA TDP"
Esports 16/10/2011

Anàlisi Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min

PERIFÈRIC MAXWELL

Durant tot el partit sempre es va moure pel carril exterior, tant defensivament, per controlar les conduccions de Jairo, com en atac, on també va ocupar la banda per donar més amplitud i per oferir-se com a receptor. Va combinar bé el joc al peu per estimular la circulació amb injeccions de profunditat per conquerir la línia de fons, tot i que li va faltar força per completar les seves aparicions ofensives amb èxit. Va tornar a jugar els noranta minuts donant una alternativa que produeix bona química a tot el col·lectiu.

REGAL INIESTA

La seva tornada a l'equip va ser rebuda amb satisfacció pel públic, pel funcionament col·lectiu, per l'entrenador i, sobretot, pels socis amb qui es relaciona amb una complicitat especial, com el cas de Messi. Va ensenyar tot el manual, sense notar la llarga absència, cuidant la pilota sense precipitació, trobant la combinació com a via d'expressió, aplicant el canvi de ritme a les conduccions i el domini de les dues cames, envaint l'àrea des de la segona línia, deixant detalls tècnics de museu i rematant al pal abans del tercer gol. El Barça i el futbol van recuperar un talent especial.

CONCRET XAVI

Els pocs espais que concedia el Racing de Santander i certa espessor creativa li van fer interpretar el partit al Camp Nou amb una altra versió. Va substituir l'habitual retòrica per la simplificació, buscant línies de passada senzilles per donar continuïtat a la circulació de la pilota o filtrant passades interiors per trobar superioritats numèriques. Com que hi havia poques línies associatives netes, es va animar a arribar des de la segona línia per aprofitar els passadissos centrals amb un gol de cap. La seva maduresa i saviesa li permeten optar per diferents estratègies.

PACIENT VILLA

Va jugar molts minuts en l'eix de l'atac, tornant a les arrels i sentint-se còmode en tots els moviments. Oferint-se en curt aïlladament, va traçar desmarcades per als passadors que van estirar la defensa del Racing, però no ho va poder arrodonir amb el gol. Tot i això va mostrar maduresa i no es va obsessionar amb la rematada, mostrant-se actiu en la productivitat col·lectiva, tot i que els espais eren mínims per a la combinació. Va pressionar amb insistència i va ser vertical quan va connectar amb la possessió, però va assumir un paper d'actor secundari amb normalitat.

stats