En breu
Esports 22/01/2012

Andreu Fontàs

Martí Molina
2 min
Andreu Fontàs

Andreu Fontàs va passar ahir per la sala d'operacions per ser intervingut del trencament al lligament creuat anterior del genoll dret. Una lesió que es va fer al camp de l'Osasuna -en partit de tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei- i que el mantindrà sis mesos fora del terreny de joc, tal com va confirmar el doctor Ramon Cugat, responsable de l'operació. Ell mateix va explicar que tot havia anat segons el que es preveia.

Cugat va explicar que es va fer "una artroscòpia" que va "confirmar el trencament total del lligament", i a partir d'aquí es va procedir a la seva reconstrucció. Un cop feta la intervenció, el doctor va explicar els passos que seguirà Fontàs en la seva recuperació: "Començarà a caminar a partir de la primera setmana amb crosses, i al cap de dos mesos ja podrà posar el peu a terra amb normalitat. A partir d'aquí farà rehabilitació al gimnàs i a la piscina, abans de tornar-se a entrenar al terreny de joc. Tot plegat s'allargarà uns sis mesos, tot i que el termini l'acabarà dictant el seu genoll".

El doctor Cugat va justificar que la intervenció es dugués a terme nou dies després de produir-se el trencament, perquè "s'havia d'esperar que baixés la inflamació a la zona afectada i que el jugador no tingués dolor". A més, comentava que d'aquesta manera s'aconseguia "millorar el procés de recuperació i escurçar-ne els terminis".

D'altra banda, el doctor Ricard Pruna -cap dels serveis mèdics del Barça i que també va ser present a l'operació- va assegurar que Fontàs estava molt serè abans i després de la intervenció: "Crec que el jugador ho ha paït molt bé. Se l'ha vist animat. Sabia que s'havia d'operar, i un cop finalitzada l'operació estava a l'habitació parlant amb els seus familiars".

Pruna i Cugat també van aprofitar el postoperatori per parlar dels altres dos lesionats de llarga durada del Barça: David Villa i Ibrahim Afellay. Sobre Villa -que s'està recuperant d'una fractura a la tíbia- va comentar: "Fa la sensació que està retallant terminis, però no hem de llançar les campanes al vol. De moment va molt bé, el jugador està animat i no té dolor a la cama".

Sobre Ibrahim Afellay -que té trencat el lligament creuat del genoll esquerre-, el doctor Pruna va mostrar la seva satisfacció perquè "ja està fent activitat al gimnàs, i a principis de febrer començarà a treballar al terreny de joc. A partir del març s'anirà incorporant a l'equip, i comptem que a partir del sisè mes es compliran els terminis i tornarà a jugar a futbol".

stats